
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.7 קק״ל 3654.7 קק״לפחמימות 27.6 גרם 551.1 גרםשומן 6.0 גרם 120.7 גרםנתרן 322.2 מ״ג 6444.1 מ״גחלבון 3.7 גרם 74.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.4 גרםשומן רווי 1.2 גרם 23.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.0 מ״ג 140.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 32.9 מ״גאשלגן 47.0 מ״ג 939.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות183
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 182.7 קק״ל 3654.7 קק״לפחמימות 27.6 גרם 551.1 גרםשומן 6.0 גרם 120.7 גרםנתרן 322.2 מ״ג 6444.1 מ״גחלבון 3.7 גרם 74.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.4 גרםשומן רווי 1.2 גרם 23.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.0 מ״ג 140.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 32.9 מ״גאשלגן 47.0 מ״ג 939.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 183 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים


בצק
מילוי
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול של הדוד משה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
-
1 כף שמן סויה
-
1/2 כפית חרדל גרגירים
-
1/2 כפית זרעי כמון
-
1 בצל בינוניקלוף וחתוך לקוביות קטנות
-
1 כף אבקת קארי
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
הגשה
-
1 צנצנת צ’אטני אננס

אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להתרכך ומסננים. מצננים קצת וחותכים לקוביות קטנות - אפשר לא להקפיד על חיתוך אחיד ומדויק.
- מחממים את השמן במחבת ופותחים בו את זרעי החרדל וזרעי הכמון. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את אבקת הקארי, המלח ותפוחי האדמה ומערבבים.
- בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה מועכים את התערובת לפירה גס. מצננים.
- מכינים את הסמוסות: חותכים עלי פילו ל-1/3 לאורך.
- מניחים את רצועת בצק הפילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעל רצועה נוספת ומברישים גם אותה.
- שמים כף גדושה של המלית בקצה הקרוב אלינו, מקפלים לצורת משולש וממשיכים לקפל בכל פעם למשולש נוסף עד שמסיימים את הבצק.
- מדביקים את הקצה ושומרים בצד. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הסמוסות עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים בליווי צ’אטני.
סמוסה במילוי תפוחי אדמה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להתרכך ומסננים. מצננים קצת וחותכים לקוביות קטנות - אפשר לא להקפיד על חיתוך אחיד ומדויק.
- מחממים את השמן במחבת ופותחים בו את זרעי החרדל וזרעי הכמון. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים את אבקת הקארי, המלח ותפוחי האדמה ומערבבים.
- בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה מועכים את התערובת לפירה גס. מצננים.
- מכינים את הסמוסות: חותכים עלי פילו ל-1/3 לאורך.
- מניחים את רצועת בצק הפילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעל רצועה נוספת ומברישים גם אותה.
- שמים כף גדושה של המלית בקצה הקרוב אלינו, מקפלים לצורת משולש וממשיכים לקפל בכל פעם למשולש נוסף עד שמסיימים את הבצק.
- מדביקים את הקצה ושומרים בצד. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מטגנים את הסמוסות עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים בליווי צ’אטני.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן