רקע דוד משה

איצ’יקדנה! סמוסה תפוחי אדמה ספייסית וטעימה

סמוסה במילוי תפוחי אדמה: הסמוסה הכי קראנצ'ית שתפגשו! עם מילוי של פירה פיקנטי, במיוחד לאוהבי מנות בניחוח הודי!
סמוסה במילוי תפוחי אדמה: הסמוסה הכי קראנצ'ית שתפגשו! עם מילוי של פירה פיקנטי, במיוחד לאוהבי מנות בניחוח הודי!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    183
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.7 קק״ל 3654.7 קק״ל
    פחמימות 27.6 גרם 551.1 גרם
    שומן 6.0 גרם 120.7 גרם
    נתרן 322.2 מ״ג 6444.1 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 74.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.4 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 23.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 140.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 32.9 מ״ג
    אשלגן 47.0 מ״ג 939.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    183
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 182.7 קק״ל 3654.7 קק״ל
    פחמימות 27.6 גרם 551.1 גרם
    שומן 6.0 גרם 120.7 גרם
    נתרן 322.2 מ״ג 6444.1 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 74.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 21.4 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 23.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 140.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 32.9 מ״ג
    אשלגן 47.0 מ״ג 939.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתחילים להתרכך ומסננים. מצננים קצת וחותכים לקוביות קטנות - אפשר לא להקפיד על חיתוך אחיד ומדויק.
  2. מחממים את השמן במחבת ופותחים בו את זרעי החרדל וזרעי הכמון. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את אבקת הקארי, המלח ותפוחי האדמה ומערבבים.
  4. בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה מועכים את התערובת לפירה גס. מצננים.
  5. מכינים את הסמוסות: חותכים עלי פילו ל-1/3 לאורך.
  6. מניחים את רצועת בצק הפילו על משטח עבודה, מברישים בשמן זית, מניחים מעל רצועה נוספת ומברישים גם אותה.
  7. שמים כף גדושה של המלית בקצה הקרוב אלינו, מקפלים לצורת משולש וממשיכים לקפל בכל פעם למשולש נוסף עד שמסיימים את הבצק.
  8. מדביקים את הקצה ושומרים בצד. ממשיכים עם יתר הבצק והמלית.
  9. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  10. מטגנים את הסמוסות עד להשחמה יפה ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  11. מגישים בליווי צ’אטני.

    סמוסה במילוי תפוחי אדמה1
    סמוסה במילוי תפוחי אדמה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איצ’יקדנה! סמוסה תפוחי אדמה ספייסית וטעימה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    רחלה אליאס

    אפשר במקום טיגון לאפות? פשוט הקלוריות…..

      Avatar
      Foody Foody

      כן אפשר לאפות במקום לטגן.

    Avatar
    סער

    אם כבר עושים סרטון הדרכה, אז רצוי שיהיה ברור וגם שיהיה בהתאם להוראות. איפה החלק שחותכים את הבצק לשליש? החלק שמקאה את הקיפול הינו חלקי ולא מודגש וברור והוא העיקר. אז חוץ מפירסום לעצמכם ומוסיקה, מה הועלתם?

      Avatar
      Foody Foody

      היי סער, תודה על ההערה, נבדוק את הסרטון מול המתכון ונתקן במידת הצורך 🙂

קטגוריות

אביזרים

טכניקות