
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
קציצות
-
3 דג ברמונדי ישראלי בינונייםלבקש להסיר את הראש והזנב ולשמור בצד, ולטחון את הדג פעמיים כולל אדרה ועצמות
-
1 ביצה קשה L
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
1 ביצה L
-
2 כפות גדושות קמח מצה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית סוכר לבן
ציר
-
3 ליטר מים
-
1 בצל בינוניפרוס דק
-
3 גזרים בינונייםפרוסים לפרוסות בעובי 3 מ"מ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
3 ראשי דג ברמונדי ישראליראשים וזנבות ששמרנו מהדג שנטחן
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים יחד את הדג הטחון עם הביצה הקשה והבצלים לעיסה אחידה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את קמח המצה והתבלינים ומערבבים היטב.
- טועמים מעט מהתערובת על קצה הלשון ומתקנים תיבול לפי טעמכם האישי.
- מניחים את התערובת בצד לחצי שעה.
- מכינים את הציר: בסיר בינוני מרתיחים 3 ליטר מים.
- ברתיחה, מוסיפים את פרוסות הבצל והגזר ואת התבלינים. טועמים ומתקנים תיבול - הציר צריך להיות קצת מתוק, מפולפל ומלוח. מוסיפים תבלינים לפי טעמכם האישי.
- מבשלים את הגפילטע פיש: בידיים רטובות מעט צרים קציצות אליפטיות מתערובת הדג.
- מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח.
מכניסים את הקציצות בזהירות לציר הרותח. צילום: אהובה שורצברד - מוסיפים לציר את הראשים והזנבות של הברמונדי ששמרנו מקודם.
- מעלים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה במשך שעתיים על אש קטנה בבעבוע מאוד עדין.
- בסיום הבישול מעבירים את הקציצות בעדינות לקופסה אטומה. את הציר מוזגים לקופסה או צנצנת נפרדת יחד עם הבצל והגזר.
- מאחסנים את הקציצות והציר המקרר עד ההגשה, לפחות 4-5 שעות שיאפשרו לציר להיקרש.
- מגישים: בכל צלחת הגשה מניחים קציצת דג ומעליה פרוסת גזר. ליד קציצת הדג שמים 1-2 כפות קריש של ציר הדגים. מגישים קר.
מגישים כל קציצה עם פרוסת גזר מעל וקריש ציר הדגים. צילום: אהובה שורצברד מתכוני החג של תמר
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
68.6
קק״ל
548.6
קק״ל
פחמימות
9.1
גרם
72.8
גרם
שומן
1.7
גרם
13.6
גרם
נתרן
1048.2
מ״ג
8385.8
מ״ג
חלבון
3.0
גרם
24.2
גרם
סיבים תזונתיים
2.1
גרם
16.7
גרם
שומן רווי
0.2
גרם
1.8
גרם
כולסטרול
31.7
מ״ג
253.2
מ״ג
סידן
38.4
מ״ג
307.2
מ״ג
ברזל
0.3
מ״ג
2.7
מ״ג
אשלגן
240.2
מ״ג
1921.3
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
0.6
מ״ג
תגובות (12)
מעלף
ברמונדי איזה דג זה?
ברמונדי הוא דג שמזכיר את נסיכת הנילוס. עוד פרטים בלינק המצורף: https://barramundi.co.il/