אסאדו צלוי במייפל וברביקיו עם סלט פריך

אודי ואושר מכינים לכם קדרת אסאדו צלוי שמתאימה למזג אוויר חורפי. והבונוס? מינימום עבודה במטבח הודות לצלייה ארוכה בתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

תבשיל אסאדו

סלט

אופן הכנה

  1. מכינים את תבשיל האסאדו: חותכים את הצלעות ל-4 מנות, כל מנה כ-200 גרם.
  2. חוצים לרוחב את ראש השום.
  3. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לפלחים.
  4. קוצצים את העלים והגבעולים של הסלרי.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  6. בסיר קדרה שמתאים לאפייה בתנור שמים את כל המצרכים לתבשיל. מערבבים, מכסים ואופים בתנור 30 דקות.
  7. מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וצולים 3 שעות.
  8. מכינים את הסלט: חותכים את התפוחים לגפרורים דקים.
  9. קוצצים גס את העלים והגבעולים של הסלרי, הבצל הירוק ואגוזי המלך.
  10. מערבבים את כל חומרי הסלט, טועמים ומתקנים תיבול.
  11. מגישים: מעבירים את תבשיל האסאדו לקערות הגשה אישיות, ומגישים בליווי סלט פריך.

הערות

  • אפשר לשדרג את המתכון ביצירת טעמים מעושנים: חותכים חתיכה של נייר כסף ושמים בה 1 כף שמן קנולה ו-1 גחל. מדליקים בזהירות את הגחל, ובעזרת מלקחיים מכניסים את נייר הכסף לסיר הקדרה מיד כשהוא יוצא מהתנור. סוגרים את המכסה ומחכים כדקה. מוציאים את נייר הכסף עם הגחל ומגישים את התבשיל כרגיל
  • מומלץ להשתמש בסיר פויקה או סיר ברזל כבד

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 696.4 קק״ל 2785.5 קק״ל
פחמימות 51.4 גרם 205.8 גרם
שומן 40.5 גרם 162.1 גרם
נתרן 1824.3 מ״ג 7297.4 מ״ג
חלבון 33.5 גרם 133.9 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.6 גרם
שומן רווי 7.6 גרם 30.4 גרם
כולסטרול 107.0 מ״ג 427.8 מ״ג
סידן 119.6 מ״ג 478.6 מ״ג
ברזל 10.3 מ״ג 41.2 מ״ג
אשלגן 1208.9 מ״ג 4835.6 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody