אפקט הדומינו – עוגיות לקפה של ליאור שרף הגאון
ליאור שרף מכין עוגיות טעימות ומקוריות בטירוף - עוגיות דומינו! בצק פריך עם קפה, במילוי נוטלה או ממרח נוגט. הנשנוש המתוק המושלם ליד הקפה של הבוקר
ליאור שרף מכין עוגיות טעימות ומקוריות בטירוף - עוגיות דומינו! בצק פריך עם קפה, במילוי נוטלה או ממרח נוגט. הנשנוש המתוק המושלם ליד הקפה של הבוקר
- ליאור שרף
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.1 קק״ל 5281.5 קק״לפחמימות 21.0 גרם 630.7 גרםשומן 9.4 גרם 281.1 גרםנתרן 32.0 מ״ג 959.8 מ״גחלבון 2.2 גרם 67.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 22.9 גרםשומן רווי 4.7 גרם 141.1 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 444.0 מ״גסידן 29.8 מ״ג 894.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 60.3 מ״ג 1807.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות176
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 176.1 קק״ל 5281.5 קק״לפחמימות 21.0 גרם 630.7 גרםשומן 9.4 גרם 281.1 גרםנתרן 32.0 מ״ג 959.8 מ״גחלבון 2.2 גרם 67.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 22.9 גרםשומן רווי 4.7 גרם 141.1 גרםכולסטרול 14.8 מ״ג 444.0 מ״גסידן 29.8 מ״ג 894.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 17.9 מ״גאשלגן 60.3 מ״ג 1807.8 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
ברחוב הרצל סמוך לרחוב שוקן בתל אביב שכן בית הספר למשחק “ניסן נתיב”. ב-2004 זכיתי ללמוד שפת גוף מניסן נתיב ז”ל.
באחד האולמות ישבנו, מספר סטודנטים במעגל, ניסן נתיב נכנס, הביט בכולנו ופתח בסיפור קצר: “שאלו פעם מרבה רגליים שאלה פשוטה כשאתה מרים את רגל 38 האם רגל 16 נמצאת למטה ומה קורה עם רגל 21 באותו הזמן? מאז מרבה הרגליים לא מצליח לזוז כי הוא עסוק בלחשוב על פעולת ההליכה”.
שיעור ראשון לחיים פעולה אחת לא נכונה מובילה לרצף טעויות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 176 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
מריחה בין העוגיות
-
1 צנצנת נוטלהאו ממרח נוגט
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, מלח וסוכר.
- מוסיפים קמח ואבקת נס קפה וממשיכים עם פעולת המיקסר כחמש דקות, עד לקבלת תערובת פירורית.
- מכינים במכונת קפה אספרסו, מוסיפים את האספרסו וממשיכים שלוש דקות נוספות מהירות בינונית גבוהה.
- לדומינו כהה: מחלקים את המסה לשני חצאים, מוסיפים לחצי שבקערת המיקסר את הקקאו ומערבבים היטב.
- מרדדים בין שני ניירות אפייה את הבצק למלבן בעובי שני מילימטר.
- מעבירים להקפאה כ-עשר דקות. פעולת ההקפאה מאפשרת לחתוך את העוגיות בצורה מדויקת וקלה.
- בשלב הזה ניתן לעשות גם עוגיות סנדוויץ’ עגולות, אבל אני אלמד אתכם איך עושים את צורת הדומינו.
- צורת דומינו: בעזרת גלגלת פיצה/סכין יוצרים מכל שטח המלבן רצועות שרוחבן 2.5 ס”מ ואורכן 5 ס”מ.
- מסמנים בעזרת גב של סכין אמצע של כל מלבן על מנת ליצור מראה של קוביית דומינו. מנקבים חורים בעזרת קש שתייה למראה דומינו מושלם. (יש ליצור מחצי כמות המלבנים דוגמה מחוררת של דומינו וחצי כמות של המלבנים להותיר ללא דוגמה על מנת לסגור כעוגיית סנדוויץ’) מעבירים לעשר דקות נוספות במקפיא (ההקפאה מאפשרת להעביר בקלות את עוגיות הדומינו לתבנית אפייה בלי לפגום בצורתן).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מעבירים את קוביות הדומינו הקפואות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (ניתן להשתמש בסילפאן מחורר למראה מחוספס) אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש.
- מצננים ומורחים ממרח שוקולד או נוגט על מלבן ללא דוגמה וסוגרים בעזרת מלבן עם דוגמה ליצירת קוביית דומינו.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, מלח וסוכר.
- מוסיפים קמח ואבקת נס קפה וממשיכים עם פעולת המיקסר כחמש דקות, עד לקבלת תערובת פירורית.
- מכינים במכונת קפה אספרסו, מוסיפים את האספרסו וממשיכים שלוש דקות נוספות מהירות בינונית גבוהה.
- לדומינו כהה: מחלקים את המסה לשני חצאים, מוסיפים לחצי שבקערת המיקסר את הקקאו ומערבבים היטב.
- מרדדים בין שני ניירות אפייה את הבצק למלבן בעובי שני מילימטר.
- מעבירים להקפאה כ-עשר דקות. פעולת ההקפאה מאפשרת לחתוך את העוגיות בצורה מדויקת וקלה.
- בשלב הזה ניתן לעשות גם עוגיות סנדוויץ’ עגולות, אבל אני אלמד אתכם איך עושים את צורת הדומינו.
- צורת דומינו: בעזרת גלגלת פיצה/סכין יוצרים מכל שטח המלבן רצועות שרוחבן 2.5 ס”מ ואורכן 5 ס”מ.
- מסמנים בעזרת גב של סכין אמצע של כל מלבן על מנת ליצור מראה של קוביית דומינו. מנקבים חורים בעזרת קש שתייה למראה דומינו מושלם. (יש ליצור מחצי כמות המלבנים דוגמה מחוררת של דומינו וחצי כמות של המלבנים להותיר ללא דוגמה על מנת לסגור כעוגיית סנדוויץ’) מעבירים לעשר דקות נוספות במקפיא (ההקפאה מאפשרת להעביר בקלות את עוגיות הדומינו לתבנית אפייה בלי לפגום בצורתן).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מעבירים את קוביות הדומינו הקפואות לתבנית מרופדת בנייר אפייה (ניתן להשתמש בסילפאן מחורר למראה מחוספס) אופים 8 דקות בתנור שחומם מראש.
- מצננים ומורחים ממרח שוקולד או נוגט על מלבן ללא דוגמה וסוגרים בעזרת מלבן עם דוגמה ליצירת קוביית דומינו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן