אפרסק+חזה עוף = LOVE! חזה עוף צלוי עם אפרסקים

ארוחה חמה ומזינה בטעמים וצבעים משגעים של קיץ! חזות עוף שלמים צרובים קלות במחבת, ברוטב מתקתק מדבש, סויה, שום ואפרסקים, שנאפים בתנור עם בצל ועגבניות שרי
ארוחה חמה ומזינה בטעמים וצבעים משגעים של קיץ! חזות עוף שלמים צרובים קלות במחבת, ברוטב מתקתק מדבש, סויה, שום ואפרסקים, שנאפים בתנור עם בצל ועגבניות שרי
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    700
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 700.4 קק״ל 2801.8 קק״ל
    פחמימות 55.2 גרם 221.0 גרם
    שומן 11.8 גרם 47.3 גרם
    נתרן 8962.6 מ״ג 35850.3 מ״ג
    חלבון 90.3 גרם 361.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 228.0 מ״ג 912.0 מ״ג
    סידן 84.7 מ״ג 338.7 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 1086.1 מ״ג 4344.3 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    700
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 700.4 קק״ל 2801.8 קק״ל
    פחמימות 55.2 גרם 221.0 גרם
    שומן 11.8 גרם 47.3 גרם
    נתרן 8962.6 מ״ג 35850.3 מ״ג
    חלבון 90.3 גרם 361.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 228.0 מ״ג 912.0 מ״ג
    סידן 84.7 מ״ג 338.7 מ״ג
    ברזל 4.1 מ״ג 16.4 מ״ג
    אשלגן 1086.1 מ״ג 4344.3 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 12.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

השרייה

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. משרים את חזות העוף: מערבבים בקערה את המים הפושרים עם המלח עד שכל המלח נמס. מכניסים את חזות העוף למי המלח, עוטפים בניילון נצמד ומשרים למשך חצי שעה (לא במקרר).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מסננים את חזות העוף ממי המלח.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה (עם מטרפה) את הדבש, מיץ הלימון, הסויה והשום הכתוש.
  4. בקערית נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור והמים (עד שהקורנפלור נמס במים) ומוסיפים תוך כדי ערבוב לקערת הרוטב.
  5. מחממים מחבת (רצוי מחבת פסים) עם מעט שמן, טובלים את חזות העוף ברוטב (כמו שטובלים שניצל בביצה) וצולים על מחבת הפסים 2-3 דקות מכל צד (יתרת הרוטב נשארת בקערה ותשמש אותנו בהמשך).
  6. מכניסים את האפרסקים לקערת הרוטב עד שמסיימים לצרוב את חזות העוף.
  7. מעבירים את חזות העוף הצלויים לתבנית פיירקס המתאימה לתנור, מפזרים מעל את טבעות הבצל ועגבניות השרי, מוזגים מעל הכל את הרוטב מהקערה יחד עם האפרסקים ומכניסים לתנור לחצי שעה. במהלך חצי השעה הזו חשוב “להרטיב” את חזות העוף בזהירות בעזרת כף עם הרוטב שבתבנית.
  8. כשחזות העוף מוכנים, מוציאים מהתנור, “צובעים” ברוטב, מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

    כשחזות העוף מוכנים "צובעים" ברוטב, ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה
    כשחזות העוף מוכנים “צובעים” ברוטב, ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אפרסק+חזה עוף = LOVE! חזה עוף צלוי עם אפרסקים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    עדנה ירון

    האם אפשר להוסיף גם ששוקיים

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר להוסיף שוקי עוף לתבנית או להחליף את חזה העוף בשוקיים.

    Avatar
    Natali Shaked

    למה בעצם צריך להשרות את העוף במלח? מה זה נותן?

      Avatar
      מערכת Foody

      משרים את חזה העוף במלח בכדי שלא יתייבש בצלייה.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר עם שזיפים נהדרים שיש עכשיו (מכל סוג שאוהבים), נקטרינות, תפוחים… בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות