ארוחה מפסקת מושלמת: עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד
- חן מזרחי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.7 קק״ל 719.2 קק״לפחמימות 13.2 גרם 92.7 גרםשומן 0.2 גרם 1.2 גרםנתרן 476.6 מ״ג 3336.4 מ״גחלבון 4.7 גרם 33.0 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 70.9 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 230.0 מ״ג 1609.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1604.8 מ״ג 11233.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות103
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.7 קק״ל 719.2 קק״לפחמימות 13.2 גרם 92.7 גרםשומן 0.2 גרם 1.2 גרםנתרן 476.6 מ״ג 3336.4 מ״גחלבון 4.7 גרם 33.0 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 70.9 גרםשומן רווי 0.3 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 230.0 מ״ג 1609.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1604.8 מ״ג 11233.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 5.6 מ״גסגור
אחרי כל שיגעונות הבישול לכבוד ראש השנה והמנות הסופר מושקעות, כשמגיע יום כיפור, אני מעדיפה להכין לארוחה המפסקת את הסיר הכי פשוט של עוף בתנור. על המנה הזאת חשבתי כשלא ממש היה לי כוח לבשל מרק עוף וחיפשתי משהו קצת יותר מהיר. שמתי בסיר אחד את כל הירקות שיש במרק עוף, מעליהם סידרתי שוקיים של עוף, קצת תבלינים, מים ולתנור. בקיצור עוף בתנור כמו מרק עוף וכשמשתמשים בעוף טוב, אז בכלל מדובר במנה ללא ממאמץ וגם בלי אנטיביוטיקה וחומרים משמרים, וכך לא מוותרים על האיכות.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 103 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
7 שוק עוף בינוניותעוף טובמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 גזרים בינונייםקלופים ופרוסים לעיגולים דקים
-
2 קישואים בינונייםחתוכים לקוביות בינוניות
-
2 תפוחי אדמה גדוליםקלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
-
2 גבעולי סלרי
-
1/2 חבילה פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית חוויאג’תבלין חוויאג' למרק
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכניסים את כל הירקות לסיר רחב (שאפשר להכניס לתנור) ומערבבים ביניהם.
- מסדרים מעל הירקות את שוקי העוף.
- מכניסים לקערה את הכורכום, החוויאג’, המלח והפלפל, שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים היטב.
- שופכים את תערובת המים עם התבלינים מעל העוף והירקות.
- מכסים את הסיר במכסה (או בנייר כסף אם משתמשים בתבנית).
- אופים בתנור במשך 60 דקות.
- לאחר מכן מסירים את המכסה או את נייר הכסף, וממשיכים לאפות במשך 30-40 דקות עד שהעוף משחים יפה.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.
עוף ותפוחי אדמה בסיר אחד. צילום: אסף מזרחי
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מכניסים את כל הירקות לסיר רחב (שאפשר להכניס לתנור) ומערבבים ביניהם.
- מסדרים מעל הירקות את שוקי העוף.
- מכניסים לקערה את הכורכום, החוויאג’, המלח והפלפל, שופכים מעל את המים הרותחים ומערבבים היטב.
- שופכים את תערובת המים עם התבלינים מעל העוף והירקות.
- מכסים את הסיר במכסה (או בנייר כסף אם משתמשים בתבנית).
- אופים בתנור במשך 60 דקות.
- לאחר מכן מסירים את המכסה או את נייר הכסף, וממשיכים לאפות במשך 30-40 דקות עד שהעוף משחים יפה.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או קוסקוס.

הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
כל הרעיון לפני הצום ,לא לתבל עם הרבה תבלינים שמעודדים צמא

היי עידית, אפשר להפחית בכמות התבלינים, לפי הטעם.