ארוחה שלמה בסיר אחד – מרק ירקות עם קציצות הודו

מרק עשיר בירקות ובתוכו קציצות הודו רכות ומנחמות. אם כל זה לא הספיק לכם אז יש בפנים גם אטריות ובעצם ארוחה שלמה ומושלמת בסיר אחד לצהריים או ערב קרירים וביתיים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

מרק

קציצות

תוספות

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: קולפים, שוטפים וחותכים לחתיכות גסות את הירקות.
  2. מניחים את עשבי התיבול בתחתית סיר עמוק. על עשבי התיבול מניחים את כל הירקות וגרגרי החומוס ומכסים במים.
  3. מוסיפים לסיר את המלח, הפפריקה, הכורכום, רסק העגבניות והטבסקו ומביאים לרתיחה.
  4. מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה (בידיים) את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הביצה, הפתיתים (אם נשארו) המלח, הפלפל והפפריקה. מכדררים לקציצות ומוסיפים לסיר המרק.
  5. מבשלים ברתיחה עדינה, עם מכסה, 45 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מוסיפים לסיר אטריות, ממשיכים בבישול עד שהאטריות מוכנות ומסירים מהאש.
  7. אחרי שהמרק התקרר, אפשר להוציא ממנו את עשבי התיבול (יוצאים כצרור אחד גדול). מומלץ מאד לסחוט אותם היטב בידיים נקיות לתוך סיר המרק (הרבה טעם טוב נסחט מהם).

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 7 מנות
קלוריות 231.8 קק״ל 1622.7 קק״ל
פחמימות 44.5 גרם 311.3 גרם
שומן 2.1 גרם 14.8 גרם
נתרן 1335.7 מ״ג 9350.0 מ״ג
חלבון 9.6 גרם 67.1 גרם
סיבים תזונתיים 8.7 גרם 61.0 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 2.8 גרם
כולסטרול 36.3 מ״ג 254.2 מ״ג
סידן 128.1 מ״ג 896.5 מ״ג
ברזל 4.2 מ״ג 29.2 מ״ג
אשלגן 1223.5 מ״ג 8564.7 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    דיקלה פוקס

    אני הוספתי גם סלרי. יצא ממש ממש טעים!!!

    Avatar
    שולה

    מרק טעים וקל להכנה עפו עליו אצלי

    Avatar
    עינת

    מתכון מעולה,הכנתי והבנים שלי מתו על זה!!!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody