ארוחה שלמה בסיר אחד – מרק ירקות עם קציצות הודו
מרק עשיר בירקות ובתוכו קציצות הודו רכות ומנחמות. אם כל זה לא הספיק לכם אז יש בפנים גם אטריות ובעצם ארוחה שלמה ומושלמת בסיר אחד לצהריים או ערב קרירים וביתיים
מרק עשיר בירקות ובתוכו קציצות הודו רכות ומנחמות. אם כל זה לא הספיק לכם אז יש בפנים גם אטריות ובעצם ארוחה שלמה ומושלמת בסיר אחד לצהריים או ערב קרירים וביתיים
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 421.1 קק״ל 2948.0 קק״לפחמימות 62.5 גרם 437.7 גרםשומן 8.2 גרם 57.3 גרםנתרן 1721.0 מ״ג 12046.7 מ״גחלבון 24.1 גרם 168.9 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 60.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 14.3 גרםכולסטרול 103.6 מ״ג 725.4 מ״גסידן 117.9 מ״ג 825.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 1215.0 מ״ג 8504.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות421
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 421.1 קק״ל 2948.0 קק״לפחמימות 62.5 גרם 437.7 גרםשומן 8.2 גרם 57.3 גרםנתרן 1721.0 מ״ג 12046.7 מ״גחלבון 24.1 גרם 168.9 גרםסיבים תזונתיים 8.6 גרם 60.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 14.3 גרםכולסטרול 103.6 מ״ג 725.4 מ״גסידן 117.9 מ״ג 825.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 1215.0 מ״ג 8504.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 11.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 421 | כמות מנות 7 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור שמיר
-
1 בצל גדול
-
3 גזרים גדולים
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
2 קישואים בינונייםאו זוקיני
-
3/4 כוס גרגירי חומוס קפואים
-
1 1/2 ליטר מיםאו יותר, לפי הצורך
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף כורכום
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1 לימון בינונימיץ בלבד
-
4 טיפות רוטב טבסקואו יותר, לא חובה
קציצות
-
1/2 ק"ג עוף טחוןרצוי הודו ועוף
-
1/2 בצל בינונימגורר
-
1 תפוח אדמה קטןמגורר
-
1 ביצה L
-
1 כוס פתיתיםאו אורז/שאריות עדשים/חומוס או כל דבר שאוהבים
-
1 כפית מלח דקמחוקה
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקהמחוקה
תוספות
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרותאו כל סוג פסטה/אטרייה שאוהבים או חצי כוס גריסי פנינה
אופן הכנה
- מכינים את המרק: קולפים, שוטפים וחותכים לחתיכות גסות את הירקות.
- מחממים סיר גדול על כיריים מניחים את עשבי התיבול בתחתית, על עשבי התיבול מניחים את כל הירקות וגרגרי החומוס ומכסים במים.
- מוסיפים לסיר את המלח, הפפריקה, הכורכום, רסק העגבניות והטבסקו ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה (בידיים) את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הביצה, הפתיתים (אם נשארו) המלח, הפלפל והפפריקה. מכדררים לקציצות ומוסיפים לסיר המרק.
- מבשלים ברתיחה עדינה, עם מכסה, 45 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים לסיר אטריות, ממשיכים בבישול עד שהאטריות מוכנות ומסירים מהאש.
- אחרי שהמרק התקרר, אפשר להוציא ממנו את עשבי התיבול (יוצאים כצרור אחד גדול). מומלץ מאד לסחוט אותם היטב בידיים נקיות לתוך סיר המרק (הרבה טעם טוב נסחט מהם).
אופן הכנה
- מכינים את המרק: קולפים, שוטפים וחותכים לחתיכות גסות את הירקות.
- מחממים סיר גדול על כיריים מניחים את עשבי התיבול בתחתית, על עשבי התיבול מניחים את כל הירקות וגרגרי החומוס ומכסים במים.
- מוסיפים לסיר את המלח, הפפריקה, הכורכום, רסק העגבניות והטבסקו ומביאים לרתיחה.
- מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה (בידיים) את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הביצה, הפתיתים (אם נשארו) המלח, הפלפל והפפריקה. מכדררים לקציצות ומוסיפים לסיר המרק.
- מבשלים ברתיחה עדינה, עם מכסה, 45 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים לסיר אטריות, ממשיכים בבישול עד שהאטריות מוכנות ומסירים מהאש.
- אחרי שהמרק התקרר, אפשר להוציא ממנו את עשבי התיבול (יוצאים כצרור אחד גדול). מומלץ מאד לסחוט אותם היטב בידיים נקיות לתוך סיר המרק (הרבה טעם טוב נסחט מהם).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
לגבי הפתיתים שבקציצות-לשים פתיתים שכבר בושלו? או שאמורים להתבשל במרק?
פתיתים מוכנים שנשארו לך במקרר. אם אין לך כמובן אז לא חייב.