עוף טוב - מהמשק לצלחת

ארוחת צהריים מושלמת! עוף מוקפץ עם דבש, ירקות ופטריות

ארוחת צהריים או ערב צבעונית ומזינה! קוביות חזה עוף במשרה מתקתק של דבש, שמן שומשום ושום, מוקפצים במחבת עם פלפלים, בצל, ברוקולי ופטריות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

משרה

ירקות

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: מערבבים היטב בקערה את שמן הזית, הדבש, הסויה והשום. מוסיפים את העוף, מערבבים כך שהעוף יהיה מצופה כולו במשרה, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר לפחות שעה.
  2. מקפיצים את העוף: מחממים מחבת גדולה, מוסיפים את העוף עם המשרה למחבת ומטגנים את העוף משני הצדדים (2-3 דקות מכל צד). מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בקערה בצד.
  3. מכינים את הירקות: באותה המחבת מטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את הפלפלים, הברוקולי והפטריות ומערבבים.
  4. מוסיפים את הדבש, המלח, הפלפל, שמן השומשום והמים. מביאים לסף רתיחה ומבשלים עוד כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט (הם לא צריכים להיות רכים מדי).
  5. מוסיפים את העוף, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד דקות ספורות. בודקים שהעוף מוכן (חוצים חתיכה אחת ובודקים שהיא מבושלת במרכזה) מעבירים את הכל לצלחת הגשה ומפזרים שומשום מעל.
    עוף מוקפץ עם דבש, ירקות ופטריות
    ארוחת צהריים לילדים - עוף מוקפץ עם דבש, ירקות ופטריות

     

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 966.7 קק״ל 1933.5 קק״ל
פחמימות 82.7 גרם 165.4 גרם
שומן 32.5 גרם 65.0 גרם
נתרן 2606.3 מ״ג 5212.6 מ״ג
חלבון 77.0 גרם 153.9 גרם
סיבים תזונתיים 6.4 גרם 12.8 גרם
שומן רווי 6.0 גרם 12.1 גרם
כולסטרול 190.0 מ״ג 380.0 מ״ג
סידן 88.7 מ״ג 177.5 מ״ג
ברזל 5.6 מ״ג 11.2 מ״ג
אשלגן 1123.3 מ״ג 2246.7 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 7.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    ברוריה וייסמן

    האם אפשר לשים ברוקולי קפוא ובמקום דבש סילאן (פשוט נגמר לי הדבש כרגע)?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כן גם לברוקולי הקפוא וגם לסילאן (: בהצלחה!

הצג עוד