ארנצ’יני קינואה קריספיים על מצע רוטב רוזה משגע
כדורי ארנצ'יני מטוגנים עם טוויסט - במקום אורז שמים קינואה! מתכון מושלם להכנת ארנצ'יני קינואה עם גבינות נהדרות שמגישים על רוטב רוזה מפנק!
כדורי ארנצ'יני מטוגנים עם טוויסט - במקום אורז שמים קינואה! מתכון מושלם להכנת ארנצ'יני קינואה עם גבינות נהדרות שמגישים על רוטב רוזה מפנק!
- יעל דאבי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.1 קק״ל 1881.3 קק״לפחמימות 9.4 גרם 94.2 גרםשומן 14.1 גרם 141.4 גרםנתרן 1033.6 מ״ג 10335.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 60.5 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 6.9 גרם 69.0 גרםכולסטרול 57.4 מ״ג 574.0 מ״גסידן 91.8 מ״ג 918.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 210.9 מ״ג 2109.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.7 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.1 קק״ל 1881.3 קק״לפחמימות 9.4 גרם 94.2 גרםשומן 14.1 גרם 141.4 גרםנתרן 1033.6 מ״ג 10335.7 מ״גחלבון 6.0 גרם 60.5 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 6.9 גרם 69.0 גרםכולסטרול 57.4 מ״ג 574.0 מ״גסידן 91.8 מ״ג 918.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 210.9 מ״ג 2109.1 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.7 מ״גסגור
איטלקים בחיים לא היו חושבים שאפשר להכין את אחת המנות הקלאסיות שלהם מקינואה במקום אורז! קבלו מתכון מעולה של ארנצ’יני עם טוויסט בריא וכיפי – כדורי קינואה ממולאים בגבינות שמוגשות על מצע רוטב רוזה פשוט וטעים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורי ארנצ'יני
-
1/2 כוס קינואה
-
1 ביצה M
-
1/2 כוס גבינת מוצרלהמגוררת
-
1/2 כוס גבינת גאודה
-
1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים
-
1/2 כפית אבקת שום
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית בזיליקוםיבש
-
1 כף מלח דק
-
לטיגון עמוק
ציפוי
-
1 ביצה Mטרופה
-
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ
-
3 כפות רסק עגבניות
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פלפל לבן טחון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
הגשה
-
40 גרם גראנה פדנומגוררת
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה על פי הוראות היצרן בגב החבילה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הארנצ׳יני לעיסה אחידה ולא דביקה. יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בצד.
- מניחים נייר אפייה לתבנית עגולה במחבת רחבה, יוצקים לתוכו שמן לטיגון ומחממים לחום גבוה.
- מצפים כל כדור בביצה ובפירורי הלחם לציפוי מלא ומטגנים בשמן מכל הצדדים להשחמה. מוציאים על גבי רשת לצינון.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים כמה כפות מהרוטב על צלחת הגשה. מניחים מעל את הארנצ׳יני, מפזרים גרנה פדנו ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה על פי הוראות היצרן בגב החבילה.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הארנצ׳יני לעיסה אחידה ולא דביקה. יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בצד.
- מניחים נייר אפייה לתבנית עגולה במחבת רחבה, יוצקים לתוכו שמן לטיגון ומחממים לחום גבוה.
- מצפים כל כדור בביצה ובפירורי הלחם לציפוי מלא ומטגנים בשמן מכל הצדדים להשחמה. מוציאים על גבי רשת לצינון.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד כדקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים כמה כפות מהרוטב על צלחת הגשה. מניחים מעל את הארנצ׳יני, מפזרים גרנה פדנו ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן