בא בטוב: שווארמה ברמונדי ישראלי על פיתה צרובה

רותם ליברזון מפנקת במתכון קיצי במיוחד של שווארמה דג ברמונדי ישראלי שמכינים ב-10 דקות. טעמי הדג העדינים משתלבים מעולה עם טחינה ועמבה ויוצרים ביס מהאגדות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

קודם כל אני מתה על שווארמה, גם על הרגילה, אבל שווארמה דג היא מעודנת ועדין מספקת את רגעי הקסם של הלאפה, העמבה והטחינה שבלעדיהם אין מנה. זוהי מנה קלילה, שאני מכינה המון בקיץ והילדים מתים עליה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. על קרש חיתוך פורסים את הדג לפרוסות בגודל אצבע.
  2. קולפים ופורסים את שני הבצלים הגדולים לפרוסות, ואת הבצל הנוסף לפרוסות ממש דקות, אפשר עם מנדולינה.
  3. קוצצים גס את הפטרוזיליה.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את 2 הבצלים על אש נמוכה עד להשחמה.
  5. מוסיפים 4 כפות שמן, את פרוסות הדג ותבלין השווארמה. מערבבים ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהדג מוכן. מסירים מהאש.
  6. פותחים את הפיתה וצורבים על המחבת. מעבירים לצלחת הגשה.
  7. מניחים מעל הפיתה את השווארמה, מתבלים בהמון פטרוזיליה, הבצל הפרוס והסומאק. יוצקים מעל את הטחינה והעמבה לפי הטעם.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 897.3 קק״ל 1794.6 קק״ל
פחמימות 141.7 גרם 283.4 גרם
שומן 175.4 גרם 350.8 גרם
נתרן 1502.5 מ״ג 3005.0 מ״ג
חלבון 171.8 גרם 343.7 גרם
סיבים תזונתיים 126.3 גרם 252.5 גרם
שומן רווי 129.3 גרם 258.5 גרם
כולסטרול 246.0 מ״ג 492.0 מ״ג
סידן 405.2 מ״ג 810.5 מ״ג
ברזל 126.6 מ״ג 253.1 מ״ג
אשלגן 1346.3 מ״ג 2692.6 מ״ג
אבץ 123.7 מ״ג 247.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    רותי וקסמן

    ניראה מצויין. מטריד אותי למה כל כך הרבה נתרן?