בא לכם סטייק? 5 דקות עבודה ויש לכם סטייק כרובית משוגע שמתאים לכל יום בשנה
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.6 קק״ל 1910.3 קק״לפחמימות 38.3 גרם 153.4 גרםשומן 38.0 גרם 152.0 גרםנתרן 2603.7 מ״ג 10414.8 מ״גחלבון 17.4 גרם 69.7 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 69.7 גרםשומן רווי 10.9 גרם 43.4 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 24.4 מ״גסידן 142.8 מ״ג 571.2 מ״גברזל 8.8 מ״ג 35.0 מ״גאשלגן 1837.8 מ״ג 7351.1 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 30.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות478
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 477.6 קק״ל 1910.3 קק״לפחמימות 38.3 גרם 153.4 גרםשומן 38.0 גרם 152.0 גרםנתרן 2603.7 מ״ג 10414.8 מ״גחלבון 17.4 גרם 69.7 גרםסיבים תזונתיים 17.4 גרם 69.7 גרםשומן רווי 10.9 גרם 43.4 גרםכולסטרול 6.1 מ״ג 24.4 מ״גסידן 142.8 מ״ג 571.2 מ״גברזל 8.8 מ״ג 35.0 מ״גאשלגן 1837.8 מ״ג 7351.1 מ״גאבץ 7.7 מ״ג 30.6 מ״גסגור
יום העצמאות מוכר כיום ה’על האש’, אבל מה עושים כשחלק מהאורחים שלכם לא אוכלים בשר כלל? קבלו פתרון מושלם לסטייק עסיסי שמכינים מכרובית. הוא מלא בטעמים והוא אפילו טבעוני, כך שסטייק כרובית שלנו יכול לגמרי להיות מנה עיקרית לטבעונים, צמחוניים ולאנשים שפשוט בא להם משהו טעים, אבל ממש!
אגב, אם במקרה המנגל שלכם דולק ניתן לוותר על התנור ולצלות את סטייק הכרובית על הגריל הפתוח.
תהנו!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 478 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לרוטב / משרה:
-
3 כפות סילאן
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 כפות רוטב סצ’ואןמזרח מערב
-
1 כף גדושה רוטב סויהמזרח מערב
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית פלפל ארבע העונותגרוס. ניתן להשתמש במקום בפלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה. אם לא אוהבים אפשר להשתמש בפטרוזיליה
לקישוט והגשה:
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחתוך לפרוסות דקיקות
-
1 חופן כוסברהעלי כוסברה טריים קצוצים
-
1 לימוןחתוך לפלחים לסחיטה על הסטייקים
אופן הכנה
- משרים את ראשי הכרובית במים חמים מומלחים ל-10 דקות. זה ירחיק את כל דיירי המשנה שהתכרבלו בכרובית עוד כשהייתה גור כרוביות קטן בשדה.
- חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ לרוחב. בעצם מתקבלות פרוסות בצורה של “עץ” שבמרכזו גבעול הכרובית.
- מערבבים בקערה את חומרי במשרה.
- משרים את פרוסות הכרובית כמה שבא לכם. זה יכול להיות כמה דקות, ויכול להיות לילה שלם במקרר. כל המרבה הרי זה משובח.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- עוטפים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את פרוסות סטייק הכרובית. אם במקרה נפלו כמה תפרחות שימו גם אותן, אתם תריבו על כל פירור! באחריות!
- אופים את הכרוביות 10 דקות על צד אחד ואז הופכים לצד השני לעוד 10 דקות.
- מגישים עם טחינה או יוגורט או כל רוטב אחר שאוהבים.
אופן הכנה
- משרים את ראשי הכרובית במים חמים מומלחים ל-10 דקות. זה ירחיק את כל דיירי המשנה שהתכרבלו בכרובית עוד כשהייתה גור כרוביות קטן בשדה.
- חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ לרוחב. בעצם מתקבלות פרוסות בצורה של “עץ” שבמרכזו גבעול הכרובית.
- מערבבים בקערה את חומרי במשרה.
- משרים את פרוסות הכרובית כמה שבא לכם. זה יכול להיות כמה דקות, ויכול להיות לילה שלם במקרר. כל המרבה הרי זה משובח.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- עוטפים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את פרוסות סטייק הכרובית. אם במקרה נפלו כמה תפרחות שימו גם אותן, אתם תריבו על כל פירור! באחריות!
- אופים את הכרוביות 10 דקות על צד אחד ואז הופכים לצד השני לעוד 10 דקות.
- מגישים עם טחינה או יוגורט או כל רוטב אחר שאוהבים.
הערות
- ניתן להכין את הסטייקים עם כרוב, שומר, קולורבי או ברוקולי
- נשארה לכם קצת כרובית, פוררו אותה לסלט של יום המחרת
הערות
- ניתן להכין את הסטייקים עם כרוב, שומר, קולורבי או ברוקולי
- נשארה לכם קצת כרובית, פוררו אותה לסלט של יום המחרת
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
היי! האם מתאים לתיבול של ברוקולי?
כן.
טעים מאודדדד! האם אפשר אותו תיבול עם כרוביות קטנות קפואות?
כן.
מיוחד
במה ניתן להחילף את רוטב הסצואן??
אין תחליף לטעם הזה, אבל אפשר צ’ילי או ברביקיו, מה שאוהבים