בא לכם סטייק? 5 דקות עבודה ויש לכם סטייק כרובית משוגע שמתאים לכל יום בשנה

מה עושים כשדווקא בימים שבין המצרים, בהם אסור לאכול בשר, נורא מתחשק סטייק? קבלו פתרון מושלם לסטייק עסיסי שמכינים מכרובית. מלא טעם ובלי להסתבך עם דרגת צלייה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

ישנם ימים במסורת היהודית שלא אוכלים בהם בשר. מה יעשה אדם שדווקא בימים שבין המצרים נורא מתחשק לו סטייק טוב? קבלו פתרון מושלם לסטייק עסיסי שמכינים מכרובית. הוא מלא בטעמים והוא אפילו טבעוני, כך שסטייק כרובית שלנו יכול לגמרי להיות מנה עיקרית לטבעונים, צמחוניים ולאנשים שפשוט בא להם משהו טעים, אבל ממש!

סטייק כרובית

אגב, אם במקרה המנגל שלכם דולק ניתן לוותר על התנור ולצלות את סטייק הכרובית על הגריל הפתוח.

תהנו!

מצרכים

לרוטב / משרה:

לקישוט והגשה:

סטייק כרובית

אופן הכנה

  1. משרים את ראשי הכרובית במים חמים מומלחים ל-10 דקות. זה ירחיק את כל דיירי המשנה שהתכרבלו בכרובית עוד כשהייתה גור כרוביות קטן בשדה.
  2. חותכים את הכרובית לפרוסות בעובי של 1.5-2 ס”מ לרוחב. בעצם מתקבלות פרוסות בצורה של “עץ” שבמרכזו גבעול הכרובית.
  3. מערבבים בקערה את חומרי במשרה.
  4. משרים את פרוסות הכרובית כמה שבא לכם. זה יכול להיות כמה דקות, ויכול להיות לילה שלם במקרר. כל המרבה הרי זה משובח.
  5. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  6. עוטפים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים את פרוסות סטייק הכרובית. אם במקרה נפלו כמה תפרחות שימו גם אותן, אתם תריבו על כל פירור! באחריות!
  7. אופים את הכרוביות 10 דקות על צד אחד ואז הופכים לצד השני לעוד 10 דקות.
  8. מגישים עם טחינה או יוגורט או כל רוטב אחר שאוהבים.כרובית צלויה סטייק כרובית

הערות

  • ניתן להכין את הסטייקים עם כרוב, שומר, קולורבי או ברוקולי
  • נשארה לכם קצת כרובית, פוררו אותה לסלט של יום המחרת
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 477.6 קק״ל 1910.3 קק״ל
פחמימות 38.3 גרם 153.4 גרם
שומן 38.0 גרם 152.0 גרם
נתרן 2603.7 מ״ג 10414.8 מ״ג
חלבון 17.4 גרם 69.7 גרם
סיבים תזונתיים 17.5 גרם 70.1 גרם
שומן רווי 10.9 גרם 43.4 גרם
כולסטרול 6.1 מ״ג 24.4 מ״ג
סידן 152.3 מ״ג 609.2 מ״ג
ברזל 8.8 מ״ג 35.4 מ״ג
אשלגן 1858.8 מ״ג 7435.4 מ״ג
אבץ 7.7 מ״ג 30.8 מ״ג

קטגוריות

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar