בואו נעשה מיום ראשון חגיגה – בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז

מנה כזאת עדיין לא אכלתם! בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז: בטטה צלויה בתנור במלית עוף ופטריות בברביקיו, מוגשות עם ספייסי מיונז ביתי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מתוק, מלוח ועוקצני: בטטה ברביקיו עם ספייסי מיונז

אז מה דעתכם על בטטה מתוקה מהתנור, ממולאת בתבשיל שמכינים בצ’יק ומעליה כמה נגיעות של ספייסי מיונז?

בקיצור מנה שבכל ביס יש חגיגה שלמה של טעמים בפה!

אז יאללה, לעבודה (והיא באמת לא קשה).

מצרכים

בטטות

מלית

ספייסי מיונז

קישוט

אופן הכנה

    1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מכינים את הבטטות: חוצים את הבטטות לאורכן ומניחים אותן עם הצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים מעליהן מעט שמן זית ומלח ואופים כ- 35 דקות עד שהבטטות רכות.
    3. מכינים את המילוי: מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
    4. מוסיפים גזר, פטריות וסלרי ומטגנים עוד כ-7 דקות (עד ריכוך).
    5. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים עד שהנתחים משנים את צבעם (כ-2 דקות) מוסיפים רוטב ברביקיו ומערבבים.
    6. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות נוספות (מוודאים שהעוף מוכן). 
    7. מוציאים את הבטטות המוכנות מהתנור.
    8. ממלאים כל בטטה בכף גדושה של שבבי עוף ומוזגים מעל עוד מהרוטב. 
    9. מכינים את המיונז החריף: בקערה קטנה מערבבים היטב את המיונז עם הסרירצ’ה.
    10. מקשטים: מזלפים מעט מהספייסי מיונז על תערובת העוף והבטטה ומקשטים במעט פטרוזיליה או בצל ירוק קצוץ.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 301.9 קק״ל 1207.5 קק״ל
פחמימות 25.2 גרם 100.9 גרם
שומן 20.2 גרם 80.7 גרם
נתרן 899.4 מ״ג 3597.6 מ״ג
חלבון 2.9 גרם 11.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרם
שומן רווי 2.7 גרם 11.0 גרם
כולסטרול 3.4 מ״ג 13.8 מ״ג
סידן 94.9 מ״ג 379.5 מ״ג
ברזל 2.7 מ״ג 10.8 מ״ג
אשלגן 594.6 מ״ג 2378.5 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody