בויוס – שבלולי בורקס תורכי

תמיד רציתם לדעת כיצד מכינים בורקס אמיתי? בויוס - שבלולי בורקס תורכי פריך וטעים במלית עשירה של תרד, גבינת ריקוטה וגבינת המאירי
תמיד רציתם לדעת כיצד מכינים בורקס אמיתי? בויוס - שבלולי בורקס תורכי פריך וטעים במלית עשירה של תרד, גבינת ריקוטה וגבינת המאירי
  • גיא גמזו
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    2103
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2103.4 קק״ל 8413.6 קק״ל
    פחמימות 190.4 גרם 761.5 גרם
    שומן 134.6 גרם 538.5 גרם
    נתרן 2081.1 מ״ג 8324.3 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 139.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.6 גרם
    שומן רווי 11.2 גרם 44.6 גרם
    כולסטרול 83.2 מ״ג 332.9 מ״ג
    סידן 412.4 מ״ג 1649.6 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״ג
    אשלגן 363.5 מ״ג 1454.1 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    2103
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2103.4 קק״ל 8413.6 קק״ל
    פחמימות 190.4 גרם 761.5 גרם
    שומן 134.6 גרם 538.5 גרם
    נתרן 2081.1 מ״ג 8324.3 מ״ג
    חלבון 34.8 גרם 139.1 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 28.6 גרם
    שומן רווי 11.2 גרם 44.6 גרם
    כולסטרול 83.2 מ״ג 332.9 מ״ג
    סידן 412.4 מ״ג 1649.6 מ״ג
    ברזל 4.2 מ״ג 16.9 מ״ג
    אשלגן 363.5 מ״ג 1454.1 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 13.3 מ״ג
    סגור

הבויוס הוא בורקס טורקי מפורסם וממכר, למעשה מדובר בשבלולים של בצק המכילים בתוכם תערובת של תרד וגבינות.
הם טעימים, יפים ועושים תחושה של טורקיה. השף גיא גמזו משתף אתכם במתכון משגע שיעשה לכם טורקיה בבית ולו לרגע קט וריח של מאפייה שישגע את כל החושים והשכנים

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים קמח עם מלח ומים, ולשים ביד עד ליצירת מסה אחידה. לאחר שנוצר בצק אחיד, מחלקים את המסה לכדורים שווים ולשים כל כדור.
  2. מניחים את הכדורים שנוצרו בכלי שטוח, ומכסים עד מחצית גובה הכדורים בשמן. נותנים לבצק לנוח מעט. חשוב להפוך את הכדורים לפחות פעם אחת בזמן המנוחה, כדי שכל הבצק יכוסה שמן.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. ממלאים: פותחים את כדור הבצק על משטח עגול לעלה דק. קוצצים את התרד דק ככל האפשר, ומפזרים על העלה כשני שליש משטח הבצק. 
  5. מגררים מעל התרד את גבינת המאירי, ובעזרת כפית מפזרים את הריקוטה מעל כל המלית.
  6. מגלגלים את הבצק לצורת גליל מוארך, כשמתחילים מהצד בו שמנו את המלית. לאחר שנוצר גליל ארוך, מגלגלים אותו כלפי פנים כדי ליצור צורה של שבלול.
  7. טורפים ביצה, מורחים אותה בעדינות על כל המאפה, אופים כ-20 דקות.
  8. מסובבים את המגש חצי סיבוב. אחרי עוד 10 דקות המאפה מוכן.

    בויוס - שבלולי בורקס תורכי
    בויוס - שבלולי בורקס תורכי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בויוס – שבלולי בורקס תורכי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, יהודה

    Avatar
    MICHAL SHIVEK

    היי כמה זמן משאירים לנוח בשמן?

      Avatar
      מערכת Foody

      חצי שעה תספיק

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות