בורקס בשר של חתונות ברוטב פטריות

מי לא אוהב את הבורקס שהיו מגישים פעם בחתונות, עם מילוי בשר עסיסי ורוטב פטריות נוסטלגי? רחלי קרוט מכינה גרסה ביתית וטעימה בטירוף, שאפשר להגיש בכל ארוחה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
  2. מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הבשר ומטגנים על האש הכי גבוהה כ-10 דקות, עד שהבשר צרוב היטב.
  4. מוסיפים תבלינים וצנוברים ומערבבים היטב. מניחים בצד להצטנן עד שממלאים. חשוב: ממלאים את הבצק רק כשהמילוי קר.
  5. מכינים את הרוטב: קוצצים את הבצל לרצועות דקות מאוד ומטגנים אותן בסיר גדול עם השמן.
  6. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לבצל. מטגנים במשך 5 דקות עד שהן מתרככות לגמרי.
  7. מוסיפים תבלינים ומערבבים.
  8. מערבבים בקערה קטנה את המים והקמח עד שאין גושי קמח ומוסיפים לרוטב. מערבבים ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  9. מרכיבים ואופים: חממים את התנור ל-180 מעלות.
  10. חותכים את הבצק למלבן בגודל 20 על 30 בערך ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה. אם הוא ארוך מדי, חותכים לשניים.
  11. מניחים בנדיבות מהמילוי בפס רחב באמצע המלבן ויוצרים חיתוכים אלכסוניים בצדדים (ראו סרטון).
  12. סוגרים לצורת צמה ומברישים בביצה. מפזרים שומשום.
  13. אופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מגישים עם רוטב הפטריות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 289.5 קק״ל 2315.7 קק״ל
פחמימות 8.8 גרם 70.0 גרם
שומן 20.8 גרם 166.0 גרם
נתרן 653.2 מ״ג 5225.7 מ״ג
חלבון 20.4 גרם 163.5 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.7 גרם
שומן רווי 5.4 גרם 43.0 גרם
כולסטרול 85.5 מ״ג 683.8 מ״ג
סידן 55.5 מ״ג 443.7 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 22.6 מ״ג
אשלגן 513.1 מ״ג 4104.7 מ״ג
אבץ 4.2 מ״ג 33.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody