בורקס גבינה ודלורית משגע של תמרה אהרוני

אוהבים בורקס? גם אנחנו. תמרה אהרוני משדרגת את המתכון המוכר והאהוב ומכינה בורקס גבינה ודלורית צלויה. עובדים עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים מהכנה קלה ופשוטה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות. מגרדים את הגבינה. טורפים את הביצה.
  3. קולפים את הדלורית, מרוקנים מהגרעינים וחותכים לקוביות גדולות.
  4. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מסדרים את קוביות הדלורית ואת שיני השום.
  5. מתיזים תרסיס שמן זית, זולפים את המייפל, מפזרים עלי טימין, ממליחים ומפלפלים.
  6. צולים בתנור כ-20 דקות, עד שהדלורית מתרככת ומזהיבה.
  7. מעבירים את הדלורית הצלויה ואת שיני השום לקערה ומועכים היטב במועך פירה. מקררים.
  8. מוסיפים את הגבינות לפירה דלורית, מערבבים היטב, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  9. מרדדים את הבצק על משטח מקומח. חותכים את הבצק לריבועים של כ-10 ס”מ.
  10. שמים כף מילוי במרכז כל ריבוע ומקפלים למשולש (חשוב להדק טוב את השוליים).
  11. מורחים את הבורקס בביצה טרופה ומפזרים שומשום ואופים כ-10 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 197.9 קק״ל 1979.4 קק״ל
פחמימות 5.3 גרם 53.5 גרם
שומן 16.1 גרם 161.4 גרם
נתרן 653.4 מ״ג 6534.3 מ״ג
חלבון 9.7 גרם 96.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.0 גרם
שומן רווי 9.9 גרם 98.8 גרם
כולסטרול 76.3 מ״ג 762.7 מ״ג
סידן 178.3 מ״ג 1782.9 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 11.4 מ״ג
אשלגן 95.0 מ״ג 950.2 מ״ג
אבץ 2.0 מ״ג 19.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Lev Noam

    אפשר להחליף את הדלורית בבטטה?

      תמר שורצברד

      בהחלט אפשר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody