ממולא וטוב: בורקס חלה במילוי בשר טלה וחציל בלאדי
מה יותר טוב מחלה טרייה? בורקס חלה במילוי בשר טלה וחציל בלאדי! נשמע מטורף? אתם צודקים, קבלו מתכון קל להכנה של המנה שהולכת להרשים את כל השולחן
מה יותר טוב מחלה טרייה? בורקס חלה במילוי בשר טלה וחציל בלאדי! נשמע מטורף? אתם צודקים, קבלו מתכון קל להכנה של המנה שהולכת להרשים את כל השולחן
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3303.6 קק״ל 3303.6 קק״לפחמימות 186.3 גרם 186.3 גרםשומן 239.5 גרם 239.5 גרםנתרן 15984.4 מ״ג 15984.4 מ״גחלבון 116.0 גרם 116.0 גרםסיבים תזונתיים 23.9 גרם 23.9 גרםשומן רווי 69.1 גרם 69.1 גרםכולסטרול 537.9 מ״ג 537.9 מ״גסידן 249.5 מ״ג 249.5 מ״גברזל 18.6 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 2772.2 מ״ג 2772.2 מ״גאבץ 19.9 מ״ג 19.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3304
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3303.6 קק״ל 3303.6 קק״לפחמימות 186.3 גרם 186.3 גרםשומן 239.5 גרם 239.5 גרםנתרן 15984.4 מ״ג 15984.4 מ״גחלבון 116.0 גרם 116.0 גרםסיבים תזונתיים 23.9 גרם 23.9 גרםשומן רווי 69.1 גרם 69.1 גרםכולסטרול 537.9 מ״ג 537.9 מ״גסידן 249.5 מ״ג 249.5 מ״גברזל 18.6 מ״ג 18.6 מ״גאשלגן 2772.2 מ״ג 2772.2 מ״גאבץ 19.9 מ״ג 19.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3304 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם בצק עליםמרודד
-
250 גרם בשר טלה טחון
-
1 בצל גדולקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
50 גרם שמן זית
-
50 גרם צנוברים קלויים
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
40 גרם מלח דק
-
30 גרם פלפל שחור גרוס
-
1 חציל בינוניבלאדי קלוי על גחלים קצוץ
-
50 גרם שומשום
-
1 ביצה L
אופן ההכנה
- מחממים מחבת על כיריים עם השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים את התבלינים, החציל הקלוי, הצנוברים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, מערבבים ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח עבודה וממלאים בבשר: מניחים בחלקו התחתון של העלה מהמילוי לכל רוחבו של העלה ומגלגלים שני גלגולים, חותכים מהדקים וחוזרים על אותה הפעולה, מניחים מילוי בחלק התחתון, מגלילים 2 גלגולים ומהדקים ושוב. בסוף אנחנו אמורים לקבל 3 גלילים ארוכים של בצק ממולאים בבשר.
- חותכים את הגלילים במרכז, כך שייווצרו 6 גלילים שווים. קולעים חלה מכל 3 גלילים.
- מהדקים את הצדדים היטב, מעבירים למגש מרופד בסנו סושי - נייר אפייה טבעי, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ושולחים לאפייה של 45 דקות.
- מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש.
אופן ההכנה
- מחממים מחבת על כיריים עם השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים את התבלינים, החציל הקלוי, הצנוברים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, מערבבים ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח עבודה וממלאים בבשר: מניחים בחלקו התחתון של העלה מהמילוי לכל רוחבו של העלה ומגלגלים שני גלגולים, חותכים מהדקים וחוזרים על אותה הפעולה, מניחים מילוי בחלק התחתון, מגלילים 2 גלגולים ומהדקים ושוב. בסוף אנחנו אמורים לקבל 3 גלילים ארוכים של בצק ממולאים בבשר.
- חותכים את הגלילים במרכז, כך שייווצרו 6 גלילים שווים. קולעים חלה מכל 3 גלילים.
- מהדקים את הצדדים היטב, מעבירים למגש מרופד בסנו סושי - נייר אפייה טבעי, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ושולחים לאפייה של 45 דקות.
- מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אפשר להכין מראש ולחמם?
כן!
נראה מעולה וחגיגי. האם אפשר להכין עם בשר בקר טחון במקום הטלה?
כן בטח.