
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים14
מצרכים
-
300 גרם בצק עליםמרודד
-
250 גרם בשר טלה טחון
-
1 בצל גדולקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
50 גרם שמן זית
-
50 גרם צנוברים קלויים
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס כוסברהקצוצה
-
40 גרם מלח דק
-
30 גרם פלפל שחור גרוס
-
1 חציל בינוניבלאדי קלוי על גחלים קצוץ
-
50 גרם שומשום
-
1 ביצה L
אופן ההכנה
- מחממים מחבת על כיריים עם השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים את התבלינים, החציל הקלוי, הצנוברים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, מערבבים ומצננים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח עבודה וממלאים בבשר: מניחים בחלקו התחתון של העלה מהמילוי לכל רוחבו של העלה ומגלגלים שני גלגולים, חותכים מהדקים וחוזרים על אותה הפעולה, מניחים מילוי בחלק התחתון, מגלילים 2 גלגולים ומהדקים ושוב. בסוף אנחנו אמורים לקבל 3 גלילים ארוכים של בצק ממולאים בבשר.
- חותכים את הגלילים במרכז, כך שייווצרו 6 גלילים שווים. קולעים חלה מכל 3 גלילים.
- מהדקים את הצדדים היטב, מעבירים למגש מרופד בסנו סושי - נייר אפייה טבעי, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ושולחים לאפייה של 45 דקות.
- מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש.
מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש. צילום: שניר גוואטה
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2196.2
קק״ל
2196.2
קק״ל
פחמימות
78.2
גרם
78.2
גרם
שומן
172.4
גרם
172.4
גרם
נתרן
15955.9
מ״ג
15955.9
מ״ג
חלבון
98.2
גרם
98.2
גרם
סיבים תזונתיים
24.2
גרם
24.2
גרם
שומן רווי
35.8
גרם
35.8
גרם
כולסטרול
495.7
מ״ג
495.7
מ״ג
סידן
269.8
מ״ג
269.8
מ״ג
ברזל
18.7
מ״ג
18.7
מ״ג
אשלגן
2815.7
מ״ג
2815.7
מ״ג
אבץ
19.9
מ״ג
19.9
מ״ג
תגובות (4)
אפשר לעשות עם בצק פילאס ?
אפשר להכין גם עם בצק פילאס. רצוי כמה שכבות כדי שלא ייקרע מהמילוי ולאפות עד שמזהיב. בהצלחה (:
רעיון יפה מאוד הכנתי במלית גבינות בהשראתכם
לגבי הטיפ של יונית: להתחיל לאפות על 160 מעלות….כמה זמן אופים לפני שמעלים את החום ל 180 מעלות?