בורקס חלה במילוי בשר טלה וחציל בלאדי

מה יותר טוב מחלה טרייה? בורקס חלה במילוי בשר טלה וחציל בלאדי! נשמע מטורף? אתם צודקים, קבלו מתכון קל להכנה של המנה שהולכת להרשים את כל השולחן
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת על כיריים עם השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות, מוסיפים את הבשר, מטגנים עד שהבשר מחליף צבע, מוסיפים את התבלינים, החציל הקלוי, הצנוברים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  2. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, מערבבים ומצננים.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  4. פותחים את הבצק על משטח עבודה וממלאים בבשר: מניחים בחלקו התחתון של העלה מהמילוי לכל רוחבו של העלה ומגלגלים שני גלגולים, חותכים מהדקים וחוזרים על אותה הפעולה, מניחים מילוי בחלק התחתון, מגלילים 2 גלגולים ומהדקים ושוב. בסוף אנחנו אמורים לקבל 3 גלילים ארוכים של בצק ממולאים בבשר.
  5. חותכים את הגלילים במרכז, כך שייווצרו 6 גלילים שווים. קולעים חלה מכל 3 גלילים.
  6. מהדקים את הצדדים היטב, מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה- סנו, מורחים בביצה, מפזרים שומשום ושולחים לאפייה של 45 דקות.
  7. מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש.

    מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש. צילום: שניר גוואטה
    מומלץ להגיש עם בצל ירוק, פלפל חריף וממרח לימון כבוש. צילום: שניר גוואטה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2125.1 קק״ל 2125.1 קק״ל
פחמימות 70.1 גרם 70.1 גרם
שומן 166.0 גרם 166.0 גרם
נתרן 15847.7 מ״ג 15847.7 מ״ג
חלבון 96.1 גרם 96.1 גרם
סיבים תזונתיים 23.0 גרם 23.0 גרם
שומן רווי 34.8 גרם 34.8 גרם
כולסטרול 496.3 מ״ג 496.3 מ״ג
סידן 714.0 מ״ג 714.0 מ״ג
ברזל 18.8 מ״ג 18.8 מ״ג
אשלגן 2704.2 מ״ג 2704.2 מ״ג
אבץ 20.0 מ״ג 20.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody