בורקס גבינה עם תרד ממש כמו בשוק

אוהבים בורקס? גם אנחנו! משה שגב מפנק אותנו במתכון משגע של בורקס גבינה עם תרד ותפוחי אדמה. מכינים לגמרי לבד בבית ונהנים מארוחת בוקר כמו בשוק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את עלי הפילו לפי הוראות היצרן.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך. מבשלים את הביצים כ-10 דקות (ביצים קשות) ומקלפים תחת זרם מים קרים. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה. מגררים את הגבינה. טורפים את הביצים. מגררים את העגבניות בפומפייה.
  3. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומקפיצים קלות את התרד. מוסיפים את תפוחי האדמה המבושלים ועם כף עץ מרסקים אותם אל תוך התרד. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים קלות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הגבינה. מקפיצים את הכל יחד על שמתקבלת עיסה הומוגנית. מקררים ומעבירים לשקית זילוף.
  4. מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  5. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. פורסים ופותחים מעליו את עלה הפילו. בעזרת מברשת מברישים את כל פני הבצק בשמן קנולה.
  6. מזליפים גליל של מלית בתחילת העלה לכל אורכו ומגלגלים אותו לגליל הדוק. בסיום מעבירים יחד עם הנייר לתבנית האפייה ומניחים עם התפר כלפי מטה, כדי שהבורקס לא ייפתח באפייה. מברישים את הגליל בביצה הטרופה ומפזרים את השומשום.
  7. אופים במשך 25 דקות, או לחילופין עד לקבלת גוון זהוב ומרקם פריך.
  8. מכינים את התוספות: חוצים את הביצים הקשות, פורסים את העגבניות לפרוסות.
  9. מגישים את הבורקס על קרש עץ עם כל התוספות.

הערות

  • אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: חמד, כנען, צפתית. אפשר גם להחליף בגבינת עיזים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 721.8 קק״ל 2887.2 קק״ל
פחמימות 8.4 גרם 33.4 גרם
שומן 66.0 גרם 263.9 גרם
נתרן 1054.3 מ״ג 4217.2 מ״ג
חלבון 23.1 גרם 92.4 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 26.8 גרם
שומן רווי 8.5 גרם 33.9 גרם
כולסטרול 129.3 מ״ג 517.2 מ״ג
סידן 467.1 מ״ג 1868.3 מ״ג
ברזל 7.3 מ״ג 29.1 מ״ג
אשלגן 590.6 מ״ג 2362.3 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 14.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody