בחושה תפוזים מנצחת של קרין גורן, אלא מה?!

בחושה תפוזים מנצחת זו עוגה טעימה וסופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק: פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.

אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.

מעדיפים עוגת קוקוס-תפוזים? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית…

מצרכים

תבנית קוגלהוף 26

עוגה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
  5. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4780.8 קק״ל 4780.8 קק״ל
פחמימות 579.0 גרם 579.0 גרם
שומן 245.1 גרם 245.1 גרם
נתרן 502.5 מ״ג 502.5 מ״ג
חלבון 63.2 גרם 63.2 גרם
סיבים תזונתיים 9.9 גרם 9.9 גרם
שומן רווי 30.3 גרם 30.3 גרם
כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 364.4 מ״ג 364.4 מ״ג
ברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג
אשלגן 813.3 מ״ג 813.3 מ״ג
אבץ 4.7 מ״ג 4.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    jenny salomon

    בתוספת שוקולד תפוז 🍊

    Avatar
    jenny salomon

    טעים 😋

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody