בחושה תפוזים מנצחת של קרין גורן, אלא מה?!

בחושה תפוזים מנצחת זו עוגה טעימה וסופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק: פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור
בחושה תפוזים מנצחת זו עוגה טעימה וסופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק: פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור
  • קרין גורן
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    4837
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4836.6 קק״ל 4836.6 קק״ל
    פחמימות 613.8 גרם 613.8 גרם
    שומן 237.1 גרם 237.1 גרם
    נתרן 938.6 מ״ג 938.6 מ״ג
    חלבון 74.6 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 382.8 מ״ג 382.8 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 884.6 מ״ג 884.6 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    4837
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4836.6 קק״ל 4836.6 קק״ל
    פחמימות 613.8 גרם 613.8 גרם
    שומן 237.1 גרם 237.1 גרם
    נתרן 938.6 מ״ג 938.6 מ״ג
    חלבון 74.6 גרם 74.6 גרם
    סיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרם
    שומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 382.8 מ״ג 382.8 מ״ג
    ברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״ג
    אשלגן 884.6 מ״ג 884.6 מ״ג
    אבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״ג
    סגור

כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב – מכינים אותה בצ’יק – פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.

אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה – היא עדיין תהיה נהדרת.

מעדיפים עוגת קוקוס-תפוזים? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית…

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוזים
קרין גורן
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
  4. רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
  5. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בחושה תפוזים מנצחת של קרין גורן, אלא מה?!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    בתוספת שוקולד תפוז ?

    Avatar
    jenny salomon

    טעים ?

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Ari Altman

    אם מחליפים כוס קמח בכוס קוקוס טחון צריך להוריד בכמות של אבקת האפייה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ארי, לא מומלץ להחליף בכוס קוקוס טחון, זה לא מתאים לעוגה זו

    Avatar
    טליה עמירה

    מתכון קליל העוגה מוצלחת וטעימה!!

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, טליה!

    Avatar
    יעל כהן

    האם מתאים עם קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להכין עם קמח כוסמין (יש להוסיף לאט את הנוזלים, יתכן וכמות הנוזלים תשתנה מזו שקמח רגיל צורך). בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות