בטטה בשמיכה – מקלות בטטה עטופים בבצק

תתכוננו להפתיע את הילדים שלכם! שי-לי ליפא מכינה מנת ילדים מגניבה של בטטה בשמיכה - מקלות בטטה עטופים בבצק פילאס בצורת מומיה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

בצק

בטטה

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס”מ, וברוחב ועובי 2 ס”מ.
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
  3. מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח והפלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך. מצננים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  5. פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים אותו לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1 ו-1/2 ס”מ כל אחת.
  6. מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של הבצק למראה מומיה. מניחים בתבניות.
  7. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
  8. מברישים בביצה טרופה ואופים 25-20 דקות עד הזהבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 67.3 קק״ל 2019.3 קק״ל
פחמימות 6.5 גרם 195.7 גרם
שומן 3.9 גרם 118.0 גרם
נתרן 137.0 מ״ג 4111.5 מ״ג
חלבון 1.1 גרם 32.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 13.2 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 67.5 גרם
כולסטרול 12.0 מ״ג 361.3 מ״ג
סידן 5.9 מ״ג 177.1 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 5.2 מ״ג
אשלגן 45.0 מ״ג 1350.9 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody