
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים8
מצרכים
בצק
-
1/2חבילה או 300 גרם בצק פילאס קפוא
בטטה
-
2 בטטות בינוניות
-
50 גרם חמאה
-
2 כפות סילאן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ציפוי
-
1 ביצה L
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס”מ, וברוחב ועובי 2 ס”מ.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
- מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח והפלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים אותו לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1 ו-1/2 ס”מ כל אחת.
- מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של הבצק למראה מומיה. מניחים בתבניות.
- מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
- מברישים בביצה טרופה ואופים 25-20 דקות עד הזהבה.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
30
מנות
קלוריות
67.5
קק״ל
2024.8
קק״ל
פחמימות
6.5
גרם
196.0
גרם
שומן
4.0
גרם
118.6
גרם
נתרן
139.8
מ״ג
4194.7
מ״ג
חלבון
1.1
גרם
32.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.4
גרם
13.2
גרם
שומן רווי
2.3
גרם
67.5
גרם
כולסטרול
12.0
מ״ג
360.7
מ״ג
סידן
5.8
מ״ג
175.3
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
4.8
מ״ג
אשלגן
44.9
מ״ג
1346.1
מ״ג
אבץ
0.1
מ״ג
2.5
מ״ג
תגובות (3)
אפשר להכין את זה גם עם בצק פילו?
היי, כן. אפשר להכין גם עם בצק פילו. בהצלחה!
נראה נהדר ומאוד יצירתי! מנסה בקרוב לנכדים שלי:)