בייגלה ביתי עם שומשום ושמן זית שכולם אוהבים

יהודית מורחיים מלמדת כיצד להכין בייגלה עם שומשום ושמן זית. בייגלה קראנצ׳י וטעים שמגישים חם מהתנור. נשאר לכם בייגלה? תכינו ממנו טוסט משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    10

כל פעם אני מבטיחה לעצמי להכין בייגלה - אבל כזה של הבלאדי! עם שמן זית שנוטף מהבייגלה ועם נגיעות של מלח גס.

הבטחות כידוע צריך לקיים, אז הלכתי על זה. הכנתי את הבייגלה של אדי מזרחי השף. אני עוקבת אחריו כבר הרבה זמן כולל בדף האינסטגרם שלו! ממליצה לכם בחום לעקוב אחריו וגם לרוץ לסדנאות היווניות שהוא עורך.

הבייגלה יצא מטריף, כל מי שקיבל ממני משלוחה אמר שנשמעו צרחות מפי הטועמים. אין ספק הבייגלה כזה קראנצ’י וטעים.

אתמול בערב הבאתי את יהלי שלי לחופשה אצל סבתוש! בבוקר הוא ביקש טוסט עם גבינה צהובה, בצלחת לשים לו עגבניות שרי עם מלח, גבינה בולגרית חתוכה וזיתי קלמטה. הדלקתי את הטוסטר, לקחתי את הבייגלה חתכתי באמצע, מרחתי חמאה ושכבה של גבינה צהובה, כל זה נכנס לטוסטר, תשמעו יצא טוסט ליגת האלופות ♥

אשמח שתגיבו כדי שאדע שהייתם וביקרתם! אל תשכחו לצלם לאחר שתכינו, שתפו גם את החברים שלכם.

באהבה ♥

ממני, יהודית

מצרכים

בצק

ציפוי

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה, שמים קמח, סוכר ושמרים, מערבלים מעט. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ 5 דקות במהירות בינונית. יתקבל בצק רך וגמיש.
  2. מוסיפים מלח, ביצה ושמן זית, לשים 2-3 דקות עד שהבצק מתחיל להתאחד. אם במהלך הלישה נראה כאילו הבצק מתפרק, מוסיפים כף קמח, עד שהבצק מתגבש.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים ומעצבים לכדור. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מורחים מעל הבצק מעט שמן ומכסים בניילון, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. עדיף למשך לילה.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל 15 כדורים או גלילים שווים. מניחים את הכדורים/גלילים על משטח מקומח.
  5. מכסים את הכדורים במגבת מטבח ומתפיחים כשעה ורבע או עד אשר הגלילים מכפילים את עצמם.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מכינים מכל כדור גליל ארוך בצורת נחש.
  8. מכינים 2 קערות ארוכות (אפשר בתבניות אינגליש קייק): בקערה אחת שמים מים, בשנייה שמים שומשום.
  9. טובלים כל גליל תחילה במים, לאחר מכן טובלים בשומשום. מניחים את הבייגלה בתבנית על נייר אפיה.
  10. אופים כ-20 דקות או עד אשר הבייגלה משחימים.
  11. מברישים את הבייגלה מיד בשמן זית, מעל מפזרים מלח גס.
  12. מגישים חם.
  13. הבייגלה מאוד טעימים גם למחרת, לאחר חימום קל בטוסטר.
מחלקים את הבצק
מחלקים את הבצק

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 172.9 קק״ל 2594.0 קק״ל
פחמימות 10.3 גרם 155.2 גרם
שומן 13.1 גרם 197.0 גרם
נתרן 969.6 מ״ג 14544.7 מ״ג
חלבון 3.4 גרם 51.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 31.5 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 28.4 גרם
כולסטרול 16.9 מ״ג 253.8 מ״ג
סידן 159.8 מ״ג 2397.3 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 36.9 מ״ג
אשלגן 88.1 מ״ג 1321.3 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 20.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      Avatar
      Foody Foody

      ודאי, אך יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד קצת מים לאיחוד הבצק

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody