רקע הנמל מעודכן

בייגלה ירושלמי ממולא בשר סיסקה

שילוב כזה משוגע עוד לא ראיתם - בייגלה ירושלמי מבצק רך מבפנים ופריך מבחוץ עם מילוי בשר סיסקה מושלם. המאפה הכי טעים שתכינו
שילוב כזה משוגע עוד לא ראיתם - בייגלה ירושלמי מבצק רך מבפנים ופריך מבחוץ עם מילוי בשר סיסקה מושלם. המאפה הכי טעים שתכינו
  • איתי אדרי
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    867
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 867.3 קק״ל 10408.2 קק״ל
    פחמימות 70.5 גרם 845.8 גרם
    שומן 50.1 גרם 601.4 גרם
    נתרן 923.8 מ״ג 11085.8 מ״ג
    חלבון 31.4 גרם 377.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 47.9 גרם
    שומן רווי 15.7 גרם 188.5 גרם
    כולסטרול 87.5 מ״ג 1050.0 מ״ג
    סידן 49.9 מ״ג 598.3 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 53.6 מ״ג
    אשלגן 471.4 מ״ג 5657.2 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 72.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    867
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 867.3 קק״ל 10408.2 קק״ל
    פחמימות 70.5 גרם 845.8 גרם
    שומן 50.1 גרם 601.4 גרם
    נתרן 923.8 מ״ג 11085.8 מ״ג
    חלבון 31.4 גרם 377.4 גרם
    סיבים תזונתיים 4.0 גרם 47.9 גרם
    שומן רווי 15.7 גרם 188.5 גרם
    כולסטרול 87.5 מ״ג 1050.0 מ״ג
    סידן 49.9 מ״ג 598.3 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 53.6 מ״ג
    אשלגן 471.4 מ״ג 5657.2 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 72.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
איתי אדרי
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בשר

בצק

ציפוי

מטבל


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: במחבת כבדה יוצקים את שמן הזית, מניחים את הבשר וצורבים היטב במשך רבע שעה עד להשחמה.
  2. מוסיפים מים עד לכיסוי, מנמיכים לאש בינונית, ונותנים למים להתאדות. ממשיכים לערבב  כל הזמן - צריך שהבשר ימשיך להיצרב בשומן של עצמו וישחים טוב טוב במשך שעה וחצי, עד שהבשר כבר רך.
  3. מעבירים את הבשר לקרש חיתוך וקוצצים ידני (אפשר במעבד מזון בפולסים), מוסיפים את המלח והפלפל השחור.
  4. מכינים את בצק הבייגלה: שמים במיקסר עם וו לישה את הקמח, אבקת האפייה, השמרים היבשים, המלח, הדבש ומחצית מכמות המים (300 מ”ל). מפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את שמן הזית ויתר המים בהדרגתיות ולשים במשך רבע שעה עד שהבצק רך, גמיש ולא דביק.
  5. מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן זית ומכסים למשך שעה וחצי עד להכפלת הנפח.
  6. מחלקים את הבצק לעיגולים במשקל 100 גרם, מכדררים, מניחים על מגש ומכסים למשך 10 דקות.
  7. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
  8. מרדדים כל כדור בצק עם מערוך לאורך וממלאים את הדפנות בבשר. מקפלים, מגלגלים לרצועה ארוכה ויוצרים צורה של בייגלה, את הקצוות צובטים על מנת שלא ייפתח באפייה.
  9. מניחים בייגלה ירושלמי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט שמן זית, שמים 4 יחידות בכל מגש.
  10. מכינים את הציפוי: שמים בקערה את המים החמים והדבש, מערבבים ומורחים על הבייגלה. בעזרת אריזת השומשום של הנמל מפזרים מעל הבייגלה בצורה אחידה.

    בייגלה ירושלמי ממולא בשר סיסקא
    זורים את השומשום בצורה אחידה על כל בייגלה ירושלמי. צילום: איתי אדרי

  11. מכניסים את הבייגלה לתנור שחומם מראש ל-5 דקות אפייה, לאחר 5 דקות מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
  12. מכינים את המטבל: מערבבים בקערית את הטחינה עם הדבש, הזעתר ושמן הזית.
  13. מגישים את הבייגלה חם עם המטבל. בתיאבון!
בייגלה ירושלמי ממולא בשר סיסקא
בייגלה ירושלמי ממולא בשר סיסקה. צילום: איתי אדרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות