בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף

קרין גורן מעלה את ירושלים על ראש שמחתכם ומלמדת אתכם איך מכינים בייגלה ירושלמי רך ומצופה בשומשום, שמשאיר טעם של עוד. זהירות, מתכון ממכר!
קרין גורן מעלה את ירושלים על ראש שמחתכם ומלמדת אתכם איך מכינים בייגלה ירושלמי רך ומצופה בשומשום, שמשאיר טעם של עוד. זהירות, מתכון ממכר!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
26 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    569
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 569.0 קק״ל 5689.8 קק״ל
    פחמימות 83.7 גרם 837.3 גרם
    שומן 19.0 גרם 190.2 גרם
    נתרן 795.6 מ״ג 7955.7 מ״ג
    חלבון 16.6 גרם 166.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.0 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 25.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 31.9 מ״ג 318.5 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 52.9 מ״ג
    אשלגן 238.1 מ״ג 2381.4 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 31.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    569
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 569.0 קק״ל 5689.8 קק״ל
    פחמימות 83.7 גרם 837.3 גרם
    שומן 19.0 גרם 190.2 גרם
    נתרן 795.6 מ״ג 7955.7 מ״ג
    חלבון 16.6 גרם 166.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.6 גרם 66.0 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 25.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 31.9 מ״ג 318.5 מ״ג
    ברזל 5.3 מ״ג 52.9 מ״ג
    אשלגן 238.1 מ״ג 2381.4 מ״ג
    אבץ 3.2 מ״ג 31.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
26 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי

טבילת הכדורים


אופן הכנה

  1. לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק רטוב ודביק מאוד.
  3. משמנים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, מחלקים ל-10 ומגלגלים כל חלק לכדור.
  4.  משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את כדורי הבצק. משמנים מלמעלה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל-30 דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
  5. לציפוי ועיצוב הבייגלה: מניחים נייר אפייה בתבנית תנור. מערבבים שומשום ומלח בתבנית גדולה ועמוקה. מכינים גם קערה עם מים.
  6. לטבילת הכדורים: טובלים כל כדור במים. יוצרים חור במרכז ומותחים לאליפסה שמנמנה. טובלים בשומשום משני הצדדים ומניחים בתבנית.
  7.  מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל 30- דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
  8. מחממים תנור ל-220 מעלות (חום עליון + תחתון בלי מאוורר).
  9.  אופים ב-220 מעלות 15 דקות להשחמה (כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור - תחתית הבייגלה דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון).
  10. מוציאים מהתנור ומיד מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו מגבת, ל 10- דקות. לתוספת ברק ורכות, אפשר להבריש את הבייגלך החמים בשמן זית (ורק אז לצנן תחת מגבת).

    בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף
    בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף שקרין גורן מכינה בבית

הערות

  • רוצים מקלות בייגלה במקום הבייגלך העגולים? חלקו את הבצק (אחרי התפיחה הראשונה) ל-20 חלקים וגלגלו כל חלק ל"נחש" באורך התבנית. טבלו במים ובשומשום לציפוי ואפו ללא התפחה נוספת ב- 220 מעלות רק 10 דקות, להשחמה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    ורד אזואלוס

    מושלם!!

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    Oscar Friedman

    שאלה לקרין .בספר שלה המתכון מופיע עם חצי כוס שמן . לאן זה נעלם כאן במתכון ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אוסקר, ניתן להכין עם או בלי שמן, מומלץ להכין עם שמן כי זה יוצא רך יותר

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, אילה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות