משעמם בבידוד? בייגלה ירושלמי מצופה בשומשום, רך פריך וטעים בטירוף

מתחרפנים בבידוד ומתחשק לכם אתגר? עכשיו שירושלים רחוקה, קרין גורן מלמדת אתכם איך מכינים בייגלה ירושלמי רך ומצופה בשומשום, שמשאיר טעם של עוד. זהירות, זה ממכר!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-35 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    7

מצרכים

בצק

ציפוי

טבילת הכדורים

אופן הכנה

  1. לבצק: בקערת מיקסר מערבבים קלות להמסה שמרים, מים וסוכר.
  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק רטוב ודביק מאוד.
  3. משמנים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק, מחלקים ל-10 ומגלגלים כל חלק לכדור.
  4.  משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את כדורי הבצק. משמנים מלמעלה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל-30 דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
  5. לציפוי ועיצוב הבייגלה: מניחים נייר אפייה בתבנית תנור. מערבבים שומשום ומלח בתבנית גדולה ועמוקה. מכינים גם קערה עם מים.
  6. לטבילת הכדורים: טובלים כל כדור במים. יוצרים חור במרכז ומותחים לאליפסה שמנמנה. טובלים בשומשום משני הצדדים ומניחים בתבנית.
  7.  מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומניחים להתפחה ל 30- דקות (הבצק לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
  8. מחממים תנור ל-220 מעלות (חום עליון + תחתון בלי מאוורר).
  9.  אופים ב-220 מעלות 15 דקות להשחמה (כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור - תחתית הבייגלה דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון).
  10. מוציאים מהתנור ומיד מכסים את התבנית בנייר אפייה ועליו מגבת, ל 10- דקות. לתוספת ברק ורכות, אפשר להבריש את הבייגלך החמים בשמן זית (ורק אז לצנן תחת מגבת).

הערות

  • רוצים מקלות בייגלה במקום הבייגלך העגולים? חלקו את הבצק (אחרי התפיחה הראשונה) ל-20 חלקים וגלגלו כל חלק ל"נחש" באורך התבנית. טבלו במים ובשומשום לציפוי ואפו ללא התפחה נוספת ב- 220 מעלות רק 10 דקות, להשחמה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 303.9 קק״ל 3038.7 קק״ל
פחמימות 11.9 גרם 119.2 גרם
שומן 24.2 גרם 242.0 גרם
נתרן 550.8 מ״ג 5508.2 מ״ג
חלבון 8.8 גרם 87.5 גרם
סיבים תזונתיים 6.3 גרם 63.1 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 33.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 468.8 מ״ג 4687.7 מ״ג
ברזל 7.1 מ״ג 70.7 מ״ג
אשלגן 247.7 מ״ג 2476.6 מ״ג
אבץ 3.9 מ״ג 39.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody