בינג – שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק

עז תלם מכין מאפה שחום ופריך של שבלול בצק במילוי תרד ובצל ירוק עם המון שכבות. הפחמימה המושלמת מהמזרח הרחוק מגיעה עד למטבח שלכם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

את הרעיון של שבלול בצק במילוי קיבלתי מאשתי: לפני שהכרנו היא טיילה חודשיים בסין (עם החברה שהכירה בינינו) ובדוכני אוכל רחוב שם מאוד אהבה לאכול פנקייק דקיק במילוי בצל ירוק.
זו מנה שמאוד מזכירה מלאווח בתוצאה הסופית, וזה ממש תרפיה ליצור אותה: הבצק דקיק ויצירת המאפה מאוד סלחנית.
אני לא מבשל את התרד, רק מועך אותו, כי אני רוצה שהוא ישמור על צבע ירוק ויפה אחרי ההכנה.

מצרכים

בצק

מילוי

טיגון

אופן הכנה

  1. קוצצים דק את עלי התרד, ואת הבצל הירוק קוצצים לטבעות דקיקות. מניחים את עלי התרד בקערה ומקווצ’צ’ים עם הידיים עד שהם נראים מבושלים. סוחטים נוזלים עודפים.
  2. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ומעבדים 5-7 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק קפיצי, חלק ואחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות.
  3. מחלקים לכדורים בגודל כדור גולף, מכסים שוב ונותנים לכדורים לנוח עוד 30 דקות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל הרכיבים בקערה קטנה.
  5. על משטח עבודה משומן מרדדים את הכדורים לעלים דקיקים (עובי 1 מ”מ או פחות).
  6. מפזרים על כל עיגול בצק את התרד והבצל הירוק. מגלגלים לרולדה, את הרולדה מגלגלים לשבלול ואת השבלול מועכים או מרדדים לעובי 1/2 ס”מ (זה בסדר אם זה נקרע מעט!).
  7. מחממים מחבת או סיר רחב ושטוח עם השמן. מטגנים את השבלולים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מגישים מיד, ביחד עם הרוטב.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 739.2 קק״ל 3696.1 קק״ל
פחמימות 79.0 גרם 394.9 גרם
שומן 45.2 גרם 226.1 גרם
נתרן 251.2 מ״ג 1256.1 מ״ג
חלבון 11.8 גרם 59.0 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 15.2 גרם
שומן רווי 2.8 גרם 14.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 40.5 מ״ג 202.6 מ״ג
ברזל 1.8 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 221.8 מ״ג 1109.0 מ״ג
אבץ 1.1 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    הכנתי בינג, שבלול מתרד , קמח לבן ו40 אחוז מלא,והוספתי 3 סוגי גסינות: פטה כבשים, מוצרלה וגאודה מגוררת. יצא ממש טעים. כדאי לנסות את אותו מתכון עם קמח חחה, לפי הסרטון של עז תלם, מה שהוא ממליץ…

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    עדנה לנקרי שומיק

    האם אפשר לבץהמיר בקמח כוסמין? או שיפון?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמיר בקמח כוסמין לבן או להמיר 30-40 אחוז מהקמח הרגיל בשיפון. שימו לב, יכול להיות שיהיה צורך לשנות את כמות הנוזלים. יש ללוש ולהוסיף את הנוזלים לאט ובזהירות עד שמתקבל בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה. בהצלחה!

הצג עוד