בלונדיניות נהנות יותר! בלונדיז טריפל שוקולד

בלונדיז - האח הבלונדיני של הבראוניז! אייל רווח מכין עוגיות בלונדיז רכות ומשגעות משלושה סוגי שוקולד - מריר, לבן וחלב. ההכנה פשוטה והטעם עשיר ומגוון
בלונדיז - האח הבלונדיני של הבראוניז! אייל רווח מכין עוגיות בלונדיז רכות ומשגעות משלושה סוגי שוקולד - מריר, לבן וחלב. ההכנה פשוטה והטעם עשיר ומגוון
  • אייל רווח
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 417.9 קק״ל 5015.1 קק״ל
    פחמימות 59.1 גרם 708.9 גרם
    שומן 17.6 גרם 211.2 גרם
    נתרן 181.6 מ״ג 2178.7 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 65.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 124.2 גרם
    כולסטרול 79.2 מ״ג 950.1 מ״ג
    סידן 50.5 מ״ג 606.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 13.7 מ״ג
    אשלגן 142.8 מ״ג 1714.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 9.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    418
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 417.9 קק״ל 5015.1 קק״ל
    פחמימות 59.1 גרם 708.9 גרם
    שומן 17.6 גרם 211.2 גרם
    נתרן 181.6 מ״ג 2178.7 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 65.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.4 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 10.4 גרם 124.2 גרם
    כולסטרול 79.2 מ״ג 950.1 מ״ג
    סידן 50.5 מ״ג 606.0 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 13.7 מ״ג
    אשלגן 142.8 מ״ג 1714.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 9.1 מ״ג
    סגור

בלונדיז היא הגרסה הבלונדינית והבהירה של הבראוניז החומים, המוכרים והאהובים.
ההבדל המשמעותי בין השניים, הוא החוסר בשוקולד או קקאו בתערובת הבסיסית. בנוסף, אופן ההכנה פשוט יותר ומזכיר אופן הכנה של עוגייה ופחות של בראוניז.

המרקם שלהן הוא רך ודביק. אפשר לאכול אותן בטמפרטורת החדר, מהמקרר או לחמם כמה שניות במיקרוגל ולהגיש עם גלידה מעל.

בלונדיז קלאסי, מכינים רק עם שוקולד לבן ולפעמים עם תוספת של אגוזים. הפעם, הלכתי על תוספת של 3 סוגי שוקלדים: מריר, חלב ולבן. אבל אתם יכולים לשחק עם הסוגים והיחסים איך שאתם רוצים. אם אתם חובבי אגוזים, אפשר לפזר אותם מעל התערובת לפני האפייה.

אפיתי את הבלונדיז ברינג מלבני 20×20 ס״מ מרופד בנייר אפייה. אפשר לאפות גם בתבנית פיירקס, אבל לא לשכוח לרפד גם אותו בנייר אפייה.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
  2. שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכרים והמלח ומעבדים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת בהירה (כ-3 דקות).
  3. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים בהדרגה ומעבדים עד לאיחוד. מומלץ לעבור עם לקקן על דפנות הקערה.
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה עד לאיחוד. יש להיזהר מערבוב יתר.
  5. מוסיפים את השוקולדים לתערובת ומערבבים באופן ידני.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות (במידה ואופים בתבנית גדולה יותר, זמן האפייה מתקצר).

    אופים כ-45 דקות. צילום: אייל רווח
    אופים כ-45 דקות. צילום: אייל רווח

  7. הבלונדיז מוכנים כאשר הם תפוחים, שחומים בצדדים אך המרכז עדיין לא יציב לחלוטין.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים (הגובה שלהם יורד משמעותית). מומלץ להעביר למקרר לשעתיים לפחות לפני החיתוך.
  9. הבלונדיז נשמרים היטב בקופסא סגורה במקרר כשבוע.

    בלונדיז טריפל שוקולד. צילום: אייל רווח
    בלונדיז טריפל שוקולד. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בלונדיניות נהנות יותר! בלונדיז טריפל שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות