במטבח של אנה ואלזה: עוגת אלסקה עם בראוניז ומרנג

קבלו קינוח מרשים ומטורף של עוגת אלסקה! עוגת גלידה על בסיס בראוניז נוטלה, מצופה בשפיצים של מרנג מושחם בברנר, ליצירת לוק של של קרחונים מושלגים
קבלו קינוח מרשים ומטורף של עוגת אלסקה! עוגת גלידה על בסיס בראוניז נוטלה, מצופה בשפיצים של מרנג מושחם בברנר, ליצירת לוק של של קרחונים מושלגים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 9 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    9160
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9160.1 קק״ל 9160.1 קק״ל
    פחמימות 1145.0 גרם 1145.0 גרם
    שומן 455.0 גרם 455.0 גרם
    נתרן 3315.7 מ״ג 3315.7 מ״ג
    חלבון 135.7 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 329.1 גרם 329.1 גרם
    כולסטרול 3075.2 מ״ג 3075.2 מ״ג
    סידן 3718.9 מ״ג 3718.9 מ״ג
    ברזל 21.2 מ״ג 21.2 מ״ג
    אשלגן 5303.1 מ״ג 5303.1 מ״ג
    אבץ 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 9 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    9160
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 9160.1 קק״ל 9160.1 קק״ל
    פחמימות 1145.0 גרם 1145.0 גרם
    שומן 455.0 גרם 455.0 גרם
    נתרן 3315.7 מ״ג 3315.7 מ״ג
    חלבון 135.7 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 329.1 גרם 329.1 גרם
    כולסטרול 3075.2 מ״ג 3075.2 מ״ג
    סידן 3718.9 מ״ג 3718.9 מ״ג
    ברזל 21.2 מ״ג 21.2 מ״ג
    אשלגן 5303.1 מ״ג 5303.1 מ״ג
    אבץ 5.4 מ״ג 5.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


מלית גלידה

תחתית בראוניז

ציפוי מרנג


אופן הכנה

  1. יום לפני הכנת המתכון, מוציאים את הגלידה מהמקפיא ומשאירים על השיש במשך 10 דקות כדי שהיא תתחיל להתרכך.
  2. מרפדים קערת סלט עגולה בקוטר 20-22 ס”מ בניילון נצמד.
  3. מכניסים את הגלידה לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהיא רכה וקרמית.
  4. מעבירים את הגלידה לקערה - אפשר לייצר שתי שכבות בשני צבעים שונים.
  5. מניילנים את הקערה ומקפיאים במשך 8 שעות או לילה שלם.
  6. מכינים את התחתית: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  7. מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדפנות של תבנית בקוטר 20-22 ס”מ (בהתאם לתבנית הגלידה).
  8. מערבבים את החמאה והנוטלה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות. מערבבים לתערובת חלקה.
  9. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לערבב.
  10. כעת מכניסים את הביצים וטורפים מהר (כדי שלא יתבשלו) עד שהן נטמעות בבלילה.
  11. מוסיפים גם את הקמח והמלח ומערבבים עד שאין גושים לבנים.
  12. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שהתחתית נאפית ומתייצבת. מצננים לגמרי במקרר.
  13. מכינים את המרנג: מערבבים את החלבונים והסוכר בקערת מיקסר עם וו בלון ומפעילים את האינדוקציה על 60 מעלות.
  14. מבשלים את החלבונים תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס.
  15. מעלים את מהירות המיקסר ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב ומבריק עם פיקים חדים ויציבים.
  16. מוציאים את הגלידה מהמקפיא, מורידים את הניילון ומעמידים את חצי העיגול על תחתית הבראוניז הקרה.
  17. מכסים את העוגה הקרה בשכבה עבה של המרנג ויוצרים בעזרת כף מראה קיפוד.
  18. שורפים את המרנג בעזרת ברנר עד שהוא משחים יפה.
  19. מגישים את העוגה מיד.

    עוגת אלסקה1
    עוגת אלסקה עם בראוניז ומרנג. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה חן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות