במקום להזמין – להכין! מתכון של בצק פיצה מושלם כמו באיטליה

מתכון לבצק פיצה בקלי קלות! במקום להזמין, תתחילו להכין! לשים, מחכים, מורחים, מפזים ומניחים איזה תוספת שאוהבים. כן זה פשוט כמו שזה נשמע
מתכון לבצק פיצה בקלי קלות! במקום להזמין, תתחילו להכין! לשים, מחכים, מורחים, מפזים ומניחים איזה תוספת שאוהבים. כן זה פשוט כמו שזה נשמע
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
41 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2451
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2451.2 קק״ל 4902.5 קק״ל
    פחמימות 605.0 גרם 1210.0 גרם
    שומן 119.4 גרם 238.7 גרם
    נתרן 6134.2 מ״ג 12268.5 מ״ג
    חלבון 125.5 גרם 250.9 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 54.3 גרם 108.5 גרם
    כולסטרול 208.5 מ״ג 417.0 מ״ג
    סידן 2306.2 מ״ג 4612.4 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 600.3 מ״ג 1200.5 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 19.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 24 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2451
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2451.2 קק״ל 4902.5 קק״ל
    פחמימות 605.0 גרם 1210.0 גרם
    שומן 119.4 גרם 238.7 גרם
    נתרן 6134.2 מ״ג 12268.5 מ״ג
    חלבון 125.5 גרם 250.9 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 18.7 גרם
    שומן רווי 54.3 גרם 108.5 גרם
    כולסטרול 208.5 מ״ג 417.0 מ״ג
    סידן 2306.2 מ״ג 4612.4 מ״ג
    ברזל 4.3 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 600.3 מ״ג 1200.5 מ״ג
    אבץ 9.5 מ״ג 19.0 מ״ג
    סגור

אם תשאלו אותנו, פיצה זה המאכל שתמיד יבוא לנו בטוב. וכשאנחנו אומרות תמיד – אנחנו מתכוונות לזה! כן, גם לארוחת בוקר!

יש יום הולדת – נזמין פיצה, אין כוח לבשל – נזמין פיצה, יום הולדת לילדי הכיתה – נזמין פיצה, ערב כדורגל – נזמין פיצה – בקיצור הבנתם אותנו נכון?

עכשיו תקשיבו, אין דבר יותר מספק מלאכול פיצה שהכנתם בעצמכם, זה ברוב הפעמים יוצא הרבה יותר טעים מכל משלוח שתעשו. נכון, בצק פיצה צריך זמן, ו-24 שעות מה טוב, אבל גם לאלו שפחות אוהבים לתכנן מראש ההבטחה מוצלחת, במקום 24 שעות תנו לו לתפוח שעה וחצי (לפחות!) ותקבלו פיצה חמה ומעולה.

אז איך מתחילים, איך מכינים בצק לפיצה? סגרנו לכם את הפינה הזו, צעד אחר צעד אנחנו מדגימים, איך ליצור את הבצק הכי טעים אבר.

אתם תצאו ההורים הטובים בעולם, החברים הכי משקיענים ותהילת עולם מובטחת.

בהצלחה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
41 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

רוטב ותוספות


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה, שמים את הקמח והמלח, מערבבים קלות ויוצרים גומה קטנה במרכז, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב (מומלץ לשים טיימר ל-15 דק’ וללוש היטב) עד שהמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש ויוצרים ממנו כדור.

    פיצות מתכונים
    יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת

  2. בקערה נקייה שמים 3 כפות שמן זית, מניחים את כדור הבצק ועוטפים אותו היטב בשמן הזית (כך שלא ידבק בעת הוצאתו לתבנית) מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה של 24 שעות, ההתפחה תתן לבצק אווריריות משגעת. במידה ואין לכם זמן גם שעה וחצי התפחה יעשו את העבודה.
  3. על משטח מקומח מוציאים את הבצק מהקערה וחוצים אותו ל-2 חצאים שווים.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. בעזרת הידיים פותחים מעט את הבצק, מרפדים תבנית בנייר אפייה (הבצק יספיק ל-2 פיצות בינוניות) ומניחים עליה את הבצק, אפשר להשתמש גם בתבנית מיוחדת לפיצה, מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

    בצק לפיצה מתכון
    יוצאים בעזרת האצבעות מעין מסגרת

  6. מותחים את הבצק כך שיהיה לא עבה מידי ולא דק מידי (שלא יקרע).
  7. מכינים את הפיצה: שמים מצקת קטנה מרוטב העגבניות (למשקיענים רוטב לפיצה: אפשר להניח את הרוטב בסיר ולתבל לפי הטעם, להוסיף קצת שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל), מפזרים מוצרלה מגורדת וגבינת פרמזן, מעט עלי בזיליקום, את הזיתים והבצל.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה. בודקים לאחר 15 דק’ מה המצב, בעזרת מרית מרימים את הפיצה ובודקים את צבעו של הבצק בתחתית, אם עדיין בהיר, אופים עוד, אחרי 5 דקות בודקים שוב וחוזר חלילה לפי מידת הצורך בהתאם לעצמת התנור.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים כ-3 דק’ לפני שחותכים. מפנימים שיצא לנו פיצה אליפות. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במקום להזמין – להכין! מתכון של בצק פיצה מושלם כמו באיטליה

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Yulia Dayan

    יצא מושלם

    Avatar
    אושיק כהן
    Avatar
    ‫גליה כהן‬‎

תגובות (81)

Avatar

    Avatar
    Monia Waheb

    כשמוצאים את הבצק מהמקרר צריך להמתין קצת או שניתן לעבוד עם בצק קר?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר לעבוד עם הבצק קר.

    Avatar
    יוני הראל

    הבצק יוצא דביק מידי … לא נוח לעבודה בכלל

      Avatar
      Foody Foody

      היי יוני, להבא אפשר להוסיף עוד קמח לבצק או לחילופין לקמח היטב את משטח העבודה.

      Avatar
      קלון סוזן

      יצא מעולה.

    Avatar
    ירדן לייזר

    יש לי רק 300 גרם מוצרלה ואין לי איך לקנות עוד, מה אפשר לעשות?

      Avatar
      Foody Foody

      תכיני עם הכמות שיש לך, תהיה קצת פחות גבינה, אבל עדיין יהיה טעים 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות