במקום להזמין – להכין! בצק פיצה מושלם כמו באיטליה

מתכון לבצק פיצה בקלי קלות! במקום להזמין, תתחילו להכין! לשים, מחכים, מורחים, מפזים ומניחים איזה תוספת שאוהבים. כן זה פשוט כמו שזה נשמע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

אם תשאלו אותנו, פיצה זה המאכל שתמיד יבוא לנו בטוב. וכשאנחנו אומרות תמיד - אנחנו מתכוונות לזה! כן, גם לארוחת בוקר!

יש יום הולדת - נזמין פיצה, אין כוח לבשל - נזמין פיצה, יום הולדת לילדי הכיתה - נזמין פיצה, ערב כדורגל - נזמין פיצה - בקיצור הבנתם אותנו נכון?

עכשיו תקשיבו, אין דבר יותר מספק מלאכול פיצה שהכנתם בעצמכם, זה ברוב הפעמים יוצא הרבה יותר טעים מכל משלוח שתעשו. נכון, בצק פיצה צריך זמן, ו-24 שעות מה טוב, אבל גם לאלו שפחות אוהבים לתכנן מראש ההבטחה מוצלחת, במקום 24 שעות תנו לו לתפוח שעה וחצי (לפחות!) ותקבלו פיצה חמה ומעולה.

אתם תצאו ההורים הטובים בעולם, החברים הכי משקיענים ותהילת עולם מובטחת.

בהצלחה!

מצרכים

בצק

רוטב ותוספות

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה, שמים את הקמח והמלח, מערבבים קלות ויוצרים גומה קטנה במרכז, מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב (מומלץ לשים טיימר ל-15 דק’ וללוש היטב) עד שהמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש ויוצרים ממנו כדור.

    יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת
    יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת

  2. בקערה נקייה שמים 3 כפות שמן זית, מניחים את כדור הבצק ועוטפים אותו היטב בשמן הזית (כך שלא ידבק בעת הוצאתו לתבנית) מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר להתפחה של 24 שעות, ההתפחה תתן לבצק אווריריות משגעת. במידה ואין לכם זמן גם שעה וחצי התפחה יעשו את העבודה.
  3. על משטח מקומח מוציאים את הבצק מהקערה וחוצים אותו ל-2 חצאים שווים.
  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. בעזרת הידיים פותחים מעט את הבצק, מרפדים תבנית בנייר אפייה (הבצק יספיק ל-2 פיצות בינוניות) ומניחים עליה את הבצק, אפשר להשתמש גם בתבנית מיוחדת לפיצה, מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

    יוצאים בעזרת האצבעות דפנות
    יוצאים בעזרת האצבעות מעין מסגרת

  6. מותחים את הבצק כך שיהיה לא עבה מידי ולא דק מידי (שלא יקרע).
  7. מכינים את הפיצה: שמים מצקת קטנה מרוטב העגבניות (למשקיענים: אפשר להניח את הרוטב בסיר ולתבל לפי הטעם, להוסיף קצת שום, בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל), מפזרים מוצרלה מגורדת וגבינת פרמזן, מעט עלי בזיליקום, את הזיתים והבצל.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש עד להשחמה. בודקים לאחר 15 דק’ מה המצב, בעזרת מרית מרימים את הפיצה ובודקים את צבעו של הבצק בתחתית, אם עדיין בהיר, אופים עוד, אחרי 5 דקות בודקים שוב וחוזר חלילה לפי מידת הצורך בהתאם לעצמת התנור.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים כ-3 דק’ לפני שחותכים. בתיאבון!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 2577.0 קק״ל 5154.0 קק״ל
פחמימות 604.3 גרם 1208.6 גרם
שומן 130.8 גרם 261.6 גרם
נתרן 6132.4 מ״ג 12264.8 מ״ג
חלבון 124.1 גרם 248.3 גרם
סיבים תזונתיים 10.6 גרם 21.2 גרם
שומן רווי 56.4 גרם 112.8 גרם
כולסטרול 208.5 מ״ג 417.0 מ״ג
סידן 2309.0 מ״ג 4618.0 מ״ג
ברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״ג
אשלגן 709.2 מ״ג 1418.3 מ״ג
אבץ 9.7 מ״ג 19.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    טלי

    באמת כמו פיצה איטלקית! מתכון מעולה

    Avatar
    נוה

    היי האם אפשר להקפיא את הבצק וכמה ימים והאם זה לא מקפיא את הבצק

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להקפיא את בצק הפיצה לאחר התפחה אך חשוב להוציא ממנו את כל האויר (בטפיחות) לעטוף היטב ורק אז להקפיא. כמו כן חשוב מאד להפשיר את הבצק באיטיות. הכי טוב להוציא את הבצק לילה לפני ולהפשיר במקרר וכשעתיים לפני העבודה עם הבצק והאפייה, להוציא מהמקרר ולהמשיך את ההפשרה בטמפ’ החדר.

    Avatar
    דניאל

    כמות השמרים ממש גדולה לחצי קילו קמח,האם אין טעות במתכון

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אין טעות במתכון. זו אכן כמות השמרים במתכון וזה יוצא ממש טעים (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody