עוגיות בעבע בתמר – המלכות העירקיות של פורים

יהודית מורחיים מלמדת אותנו להכין את העוגיות המסורתיות והמיוחדות שהעפילו על כל שאר ממתקי משלוח המנות בפורים. קבלו את הבעאבא בתמר האולטימטיביות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

עוגייה טעימה שמעלה בי זיכרונות ילדות מתוקים! בעאבע בתמר מזכירה את חג פורים של משלוח המנות ואת יום כיפורים בעת שבירת הצום.

בעאבע בתמר היא עוגייה ממולאת בתמרים, שמזכירה לי את השכנים מתקופת ילדותי שהיו מכינים את העוגיות הנהדרות האלו ומכבדים את כולנו.

דודה שלי שרה, הייתה מכינה את העוגיות האלו ושולחת לנו אותן במשלוח מנות מיוחד מלא בדברי מתיקה מיוחדים. אבל את העוגייה הממולאת בתמרים אני הכי זוכרת ואוהבת. כנראה המראה הזהוב שלה והשומשום שמעליה.

לפעמים עוברים בנו זיכרונות טובים, זיכרונות נוסטלגיים וגעגועים לעבר!!! געגועים לאנשים שאהבנו מאוד. וזה מה שהעוגיות האלו גורמות לי להרגיש.

חברים יקרים!! מאחלת לכם ולכל בני ביתכם שנה טובה וגמר חתימה טובה♥♥♥

לעוד מתכונים מעולים של יהודית מורחיים

מצרכים

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מנפים את הקמח, מוסיפים מעל את השמרים ומערבבים. מוסיפים את הסוכר והחוויאג’ ומערבבים.
  2. מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת השמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שנוצר בצק אחיד (אם הבצק מעט יבש או לא התאחד, אפשר להוסיף עוד קצת מים). ממשיכים ללוש עד אשר מתקבל בצק חלק ונעים לעבודה.
  4. מכניסים את הבצק לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כשעה.
  5. מכינים את המילוי: חותכים את התמרים לריבועים ומניחים בסיר, מוסיפים את השמן.
  6. מרככים את התמרים על אש נמוכה-בינונית בתנועות ערבוב, רצוי עם כף מעץ. לאחר שהתערובת התרככה, מכבים את האש. אם התערובת נשארת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן.
  7. מכינים את העוגיות: קורצים חתיכות מהבצק ויוצרים עגולים. חשוב שהבצק יהיה מכוסה כל הזמן במגבת. משמנים מידי פעם את משטח העבודה.
  8. משטחים כל עיגול בצק עם מערוך. בעזרת כפית מניחים בכל אמצע עיגול ממלית התמרים, סוגרים את העגול כמו סוכריה ומשטחים בידיים משומנות.

    סוגרים-את-העיגולים (צילום: יהודית מורחיים)
    סוגרים-את-העיגולים (צילום: יהודית מורחיים)

  9. אפשר לשטח עם מערוך או עם כפות הידיים. מניחים את העוגיות בתבנית עם נייר אפיה. לא לצופף את העוגיות.
  10. מורחים על העוגיות ביצה טרופה ופזרים מעל שומשום.

    צובעים-בביצה (צילום: יהודית מורחיים)
    צובעים-בביצה (צילום: יהודית מורחיים)

  11. מתפיחים את העוגיות עוד כעשר דקות.
  12. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  13. מחוררים את העוגיות במזלג, פעמיים בחלק העליון.
    בעאבא בתמר מחוררים-במזלג-את-העוגיות-לפני-שנכנסות-לתנורמחוררים במזלג לפני שמכניסים לתנור (צילום: יהודית מורחיים)
  14. מכניסים לתנור ואופים כ- 10-14 דקות (לא לייבש את העוגיות לגמרי).
  15. מוציאים מהתנור ומצננים היטב! לפני שמכניסים לקופסא אטומה (אם יישאר משהו בכלל).
  16. אם נשאר לכם בצק אפשר לפתוח כל עיגול בצק קטן, למרוח בממרח שוקולד ולגלגל לצורת קרואסון.

    לתה או לקפה גם טעים וגם יפה: כדורים של פירות יבשים ובוטנים

    הנשנוש הכי טעים ליד הקפה: עוגיות טחינה

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3163.2 קק״ל 3163.2 קק״ל
פחמימות 75.4 גרם 75.4 גרם
שומן 348.9 גרם 348.9 גרם
נתרן 5610.2 מ״ג 5610.2 מ״ג
חלבון 40.2 גרם 40.2 גרם
סיבים תזונתיים 39.2 גרם 39.2 גרם
שומן רווי 119.7 גרם 119.7 גרם
כולסטרול 321.9 מ״ג 321.9 מ״ג
סידן 82.7 מ״ג 82.7 מ״ג
ברזל 28.4 מ״ג 28.4 מ״ג
אשלגן 597.5 מ״ג 597.5 מ״ג
אבץ 30.5 מ״ג 30.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (7)

    Avatar
    ליאור פרטוק

    האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט. אפשר גם בחמאה.

    Avatar
    Rotem Atias

    סבתא שלי התעלפה! לא האמינה שאני הכנתי. מתכון מעולה

      Avatar
      Foody Foody

      היי, 2 כוסות מים פושרים (או יותר לפי הצורך). בהצלחה ((:

    Avatar
    רוית פיטוסי

    איך אני אוהבת!! אנסה ואעלה תמונה תודה

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!!!! מהמם!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody