ברוקונודלס – ברוקולי מוקפץ עם אטריות ביצים

מחפשים מתכון לארוחת צהריים שהילדים לא יוכלו להפסיק לאכול? עז תלם עם מתכון של ברוקולי מוקפץ עם אטריות. 15 דקות הכנה ואפשר לערוך את השולחן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מוקפץ עם ברוקולי ככוכב המנה - אני משתמש לא רק בתפרחות אלא גם בגזע הברוקולי, וכדי לחסוך זמן וסירים אני לא מבשל את התפרחות מראש אלא מאדה אותן באותו סיר שבו אני מכין את המוקפץ. כדי לשמור על הערך התזונתי הרב של הברוקולי (נחשב לסופר פוד, עם סיבים, ויטמינים ומינרלים חיוניים) חשוב לבשל את התפרחות זמן קצר.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד.
  2. קוצצים דק את השום והג’ינג’ר.
  3. חותכים את הברוקולי לתפרחות קטנות, את גזע הברוקולי קולפים וחותכים למקלונים.
  4. חותכים את החלק הלבן של הבצל הירוק לטבעות דקות, את החלק בו הגבעול מתפצל לעלים לחתיכות באורך 2 ס”מ ואת העלים הירוקים לחתיכות באורך 4 ס”מ.
  5. חותכים את הבצל האדום לקוביות ואת הצ’ילי לטבעות.
  6. מלהיטים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הגזע של הברוקולי, החלק הלבן של הבצל הירוק, הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי. מקפיצים מעל להבה גבוהה כדקה.
  7. מוסיפים את תפרחות הברוקולי ו-1/4 כוס מים, סוגרים את המכסה ומאדים מעל להבה גבוהה 2 דקות, עד שהתפרחות מעט רכות אך עדיין פריכות וכמעט לא נותרו נוזלים בסיר.
  8. מוסיפים את החלק האמצעי של הבצל (חתיכות בגודל 2 ס”מ) ומקפיצים אותן 1/2 דקה נוספת.
  9. מזיזים את תכולת המחבת לצד אחד ואל הצד הריק יוצקים את כל רכיבי הרוטב. מערבבים עד שהסוכר נמס, ומערבבים את הרוטב עם כל מה שבמחבת.
  10. מוסיפים את הפסטה או הנודלס וכמעט את כל הבצל שנשאר. בוחשים שוב, טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה לפי הטעם אם צריך. האטריות צריכות להיות עטופות ברוטב ובכל שאר המצרכים.
  11. מחלקים לצלחות הגשה ומקשטים בשאר הבצל והשומשום.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 299.9 קק״ל 1199.7 קק״ל
פחמימות 43.3 גרם 173.2 גרם
שומן 11.7 גרם 46.8 גרם
נתרן 1100.5 מ״ג 4401.9 מ״ג
חלבון 9.7 גרם 38.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 12.4 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרם
כולסטרול 29.0 מ״ג 116.0 מ״ג
סידן 60.8 מ״ג 243.3 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 9.9 מ״ג
אשלגן 258.7 מ״ג 1034.7 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody