מתכון לבריק של חן קורן – עלי סיגר מטוגנים במילוי ביצה רכה
- חן קורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3268.7 קק״ל 19612.0 קק״לפחמימות 43.4 גרם 260.2 גרםשומן 341.1 גרם 2046.4 גרםנתרן 907.9 מ״ג 5447.3 מ״גחלבון 15.3 גרם 91.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 25.4 גרם 152.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 35.0 מ״ג 210.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 88.2 מ״ג 529.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות3269
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3268.7 קק״ל 19612.0 קק״לפחמימות 43.4 גרם 260.2 גרםשומן 341.1 גרם 2046.4 גרםנתרן 907.9 מ״ג 5447.3 מ״גחלבון 15.3 גרם 91.5 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 25.4 גרם 152.6 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 35.0 מ״ג 210.0 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 88.2 מ״ג 529.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.2 מ״גסגור
הבריק מבחינתי הוא תורת סודו של הבישול העדין. אין בו כלום ויש בו הכול: ביצה, פלפל, מלח וירק בתוך עלה דק ופריך.
בילדותי, אחת לשבוע אמא הייתה מטגנת לנו בריק לארוחת ערב, וכשהיינו מבלים בחוץ היינו מסיימים את הערב בדוכן הבריק של אדם (שקיים עד היום בשוק הישן בנתיבות), זוללים בריקים בזה אחר זה, עם קצת אריסה ולפעמים גם עם תפו”א. זו גאונות.
בארץ יש ויכוח מאיזה מטבח נבעה הגאונות הזו. הטריפולטאים אומרים – שלנו, התוניסאים אומרים – שלנו. זה ויכוח שלא ייגמר לעולם למרות שיש לו סוף – הבריק (כמו כל מה שטעים בעולם) הגיע לתוניס מהאימפריה העותמאנית בזמן שליטתה במקום, לפני כמה מאות שנים. היום בכל פינת רחוב בתוניס תוכלו למצוא אדם שמטגן בריק (וספינג’ ופריקסה ועוד כמה דברים) למחייתו.
אז איך הסוד הזה בכל זאת הגיע ללוב? בזמן האלגריבה, ההילולה הגדולה בבית הכנסת בג’רבה, הגיעו יהודים מכל העולם, גם מטריפולי. כשחזרו הביתה, הבריק חזר איתם. אפשר עוד להמשיך להתווכח על זה, אבל זה בכלל לא משנה כי זה מה שיפה באוכל, שהוא נודד ומשתנה, ומקבל שמות חדשים ומורשת חדשה.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 3269 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עלי סיגר
-
2 ליטר שמן קנולה
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
6 ביצים L
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מפשירים את עלי הסיגר לפי הוראות היצרן.
- קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים מומלחים עד שהוא רך מאוד. מסננים ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת סוטאז’.
- קוצצים דק את עלי הכוסברה.
- שמים עלה סיגר במרכז צלחת מעט קעורה, כמו צלחת מרק רחבה.
- מועכים את תפוח האדמה לפירה ושמים 1 כף מהפירה במרכז עלה הסיגר. משטחים מעט בעזרת הכף.
- בזהירות שוברים ביצה במרכז עלה הסיגר, מעל הפירה.
- מתבלים בעלי כוסברה קצוצה, מלח ופלפל שחור.
- בעזרת הידיים, סוגרים את עלה הסיגר בזהירות לחצי עיגול. מחזיקים את חצי העיגול למעלה בזהירות שלא ייקרע ושהביצה לא תישפך ומיד מכניסים לשמן החם במצב מאוזן. השמן החם ידביק את עלה הסיגר וימנע מהביצה להישפך.
- מטגנים את עלה הסיגר משני הצדדים עד שהוא מזהיב ומוציאים לנייר סופג.
אופן הכנה
- מפשירים את עלי הסיגר לפי הוראות היצרן.
- קולפים את תפוח האדמה ומבשלים בשפע מים מומלחים עד שהוא רך מאוד. מסננים ומועכים לפירה.
- מחממים את השמן בסיר רחב או במחבת סוטאז’.
- קוצצים דק את עלי הכוסברה.
- שמים עלה סיגר במרכז צלחת מעט קעורה, כמו צלחת מרק רחבה.
- מועכים את תפוח האדמה לפירה ושמים 1 כף מהפירה במרכז עלה הסיגר. משטחים מעט בעזרת הכף.
- בזהירות שוברים ביצה במרכז עלה הסיגר, מעל הפירה.
- מתבלים בעלי כוסברה קצוצה, מלח ופלפל שחור.
- בעזרת הידיים, סוגרים את עלה הסיגר בזהירות לחצי עיגול. מחזיקים את חצי העיגול למעלה בזהירות שלא ייקרע ושהביצה לא תישפך ומיד מכניסים לשמן החם במצב מאוזן. השמן החם ידביק את עלה הסיגר וימנע מהביצה להישפך.
- מטגנים את עלה הסיגר משני הצדדים עד שהוא מזהיב ומוציאים לנייר סופג.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מתאים לי 🙂
מעולה! ספרי לנו איך יצא