-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5938.3 קק״ל 5938.3 קק״לפחמימות 661.3 גרם 661.3 גרםשומן 361.8 גרם 361.8 גרםנתרן 330.4 מ״ג 330.4 מ״גחלבון 103.2 גרם 103.2 גרםסיבים תזונתיים 52.6 גרם 52.6 גרםשומן רווי 146.2 גרם 146.2 גרםכולסטרול 881.9 מ״ג 881.9 מ״גסידן 411.0 מ״ג 411.0 מ״גברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 1634.8 מ״ג 1634.8 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות5938
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5938.3 קק״ל 5938.3 קק״לפחמימות 661.3 גרם 661.3 גרםשומן 361.8 גרם 361.8 גרםנתרן 330.4 מ״ג 330.4 מ״גחלבון 103.2 גרם 103.2 גרםסיבים תזונתיים 52.6 גרם 52.6 גרםשומן רווי 146.2 גרם 146.2 גרםכולסטרול 881.9 מ״ג 881.9 מ״גסידן 411.0 מ״ג 411.0 מ״גברזל 6.5 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 1634.8 מ״ג 1634.8 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 5938 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית פרג
-
250 גרם פרג טחוןטרי
-
200 מ"ל חלב 3%
-
1 קליפת לימון גדול
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
100 גרם חמאה רכה
-
1כוס או 100 גרם אגוזי מלךטחונים דק
-
1 1/4כוסות או 125 גרם עוגיות חמאהטחונות לפירורים
תפוחים מקורמלים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף דבש
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים את הקמח עם החמאה והסוכר במיקסר בפולסים קטנים לקבלת פירורים קטנטנים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים לקבלת פירורים לחים וגדולים.
- מעבירים את הפירורים למשטח, אוספים לכדור בצק ומניחים במקרר למשך 15 דקות.
- מכינים את מלית הפרג: בסיר על הכיריים מבשלים את הפרג, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים, גרידת הלימון והביסקוויטים, מערבבים ומקררים.
- מכינים את התפוחים ומקרמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.
- מפזרים את הסוכר והדבש במחבת גדולה, מחממים עד שהסוכרים מתחילים להתקרמל.
- מוסיפים את התפוחים מפוזרים בשכבה אחת (עד כמה שניתן), ממתינים במשך 2-3 דקות מבלי לגעת עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים והקרמל הופך מימי.
- מערבבים ומקפיצים עד שהתפוחים משנים את צבעם ומתקרמלים, מסירים מהאש, מעבירים למסננת ומניחים להם להתקרר.
- מכינים את הגאלט: מקמחים מעט מאוד נייר אפייה, מניחים במרכז את כדור הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של 26-28 ס”מ.
- במרכז עיגול הבצק מורחים ומסדרים את מלית הפרג בקוטר של כ-24 ס”מ ומסדרים מעל את התפוחים בדוגמת פרח או בכל צורה אחרת שרוצים.
- נעזרים בנייר האפייה ומקפלים את שולי הבצק מעל לחלק מהתפוחים סביב.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-25 דקות, או עד שהמאפה אפוי והשוליים זהובים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים את הקמח עם החמאה והסוכר במיקסר בפולסים קטנים לקבלת פירורים קטנטנים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים לקבלת פירורים לחים וגדולים.
- מעבירים את הפירורים למשטח, אוספים לכדור בצק ומניחים במקרר למשך 15 דקות.
- מכינים את מלית הפרג: בסיר על הכיריים מבשלים את הפרג, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים, גרידת הלימון והביסקוויטים, מערבבים ומקררים.
- מכינים את התפוחים ומקרמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.
- מפזרים את הסוכר והדבש במחבת גדולה, מחממים עד שהסוכרים מתחילים להתקרמל.
- מוסיפים את התפוחים מפוזרים בשכבה אחת (עד כמה שניתן), ממתינים במשך 2-3 דקות מבלי לגעת עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים והקרמל הופך מימי.
- מערבבים ומקפיצים עד שהתפוחים משנים את צבעם ומתקרמלים, מסירים מהאש, מעבירים למסננת ומניחים להם להתקרר.
- מכינים את הגאלט: מקמחים מעט מאוד נייר אפייה, מניחים במרכז את כדור הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של 26-28 ס”מ.
- במרכז עיגול הבצק מורחים ומסדרים את מלית הפרג בקוטר של כ-24 ס”מ ומסדרים מעל את התפוחים בדוגמת פרח או בכל צורה אחרת שרוצים.
- נעזרים בנייר האפייה ומקפלים את שולי הבצק מעל לחלק מהתפוחים סביב.
- מכניסים לתנור ואופים במשך כ-25 דקות, או עד שהמאפה אפוי והשוליים זהובים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן