רקע סימנס

גאלט פרג ותפוחים מקורמלים – מאפה צרפתי מהודר

אחד היתרונות בהכנת גאלט היא בעיצוב הכפרי והמרושל שלו ואם תעזרו בנייר אפייה תגלו כמה כיף וקל להכין גאלט! נסו ותתמוגגו
אחד היתרונות בהכנת גאלט היא בעיצוב הכפרי והמרושל שלו ואם תעזרו בנייר אפייה תגלו כמה כיף וקל להכין גאלט! נסו ותתמוגגו
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5756
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5756.0 קק״ל 5756.0 קק״ל
    פחמימות 657.3 גרם 657.3 גרם
    שומן 343.6 גרם 343.6 גרם
    נתרן 330.6 מ״ג 330.6 מ״ג
    חלבון 98.9 גרם 98.9 גרם
    סיבים תזונתיים 50.7 גרם 50.7 גרם
    שומן רווי 144.5 גרם 144.5 גרם
    כולסטרול 881.9 מ״ג 881.9 מ״ג
    סידן 384.9 מ״ג 384.9 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 1523.4 מ״ג 1523.4 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5756
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5756.0 קק״ל 5756.0 קק״ל
    פחמימות 657.3 גרם 657.3 גרם
    שומן 343.6 גרם 343.6 גרם
    נתרן 330.6 מ״ג 330.6 מ״ג
    חלבון 98.9 גרם 98.9 גרם
    סיבים תזונתיים 50.7 גרם 50.7 גרם
    שומן רווי 144.5 גרם 144.5 גרם
    כולסטרול 881.9 מ״ג 881.9 מ״ג
    סידן 384.9 מ״ג 384.9 מ״ג
    ברזל 5.8 מ״ג 5.8 מ״ג
    אשלגן 1523.4 מ״ג 1523.4 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

מלית פרג

תפוחים מקורמלים


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים את הקמח עם החמאה והסוכר במיקסר בפולסים קטנים לקבלת פירורים קטנטנים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים לקבלת פירורים לחים וגדולים.
  2. מעבירים את הפירורים למשטח, אוספים לכדור בצק ומניחים במקרר למשך 15 דקות.
  3. מכינים את מלית הפרג: בסיר על הכיריים מבשלים את הפרג, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש ומוסיפים את האגוזים, גרידת הלימון והביסקוויטים, מערבבים ומקררים.
  5. מכינים את התפוחים ומקרמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לשמיניות.
  6. מפזרים את הסוכר והדבש במחבת גדולה, מחממים עד שהסוכרים מתחילים להתקרמל.
  7. מוסיפים את התפוחים מפוזרים בשכבה אחת (עד כמה שניתן), ממתינים במשך 2-3 דקות מבלי לגעת עד שהתפוחים מתחילים להגיר נוזלים והקרמל הופך מימי.
  8. מערבבים ומקפיצים עד שהתפוחים משנים את צבעם ומתקרמלים, מסירים מהאש, מעבירים למסננת ומניחים להם להתקרר.
  9. מכינים את הגאלט: מקמחים מעט מאוד נייר אפייה, מניחים במרכז את כדור הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של 26-28 ס”מ.
  10. במרכז עיגול הבצק מורחים ומסדרים את מלית הפרג בקוטר של כ-24 ס”מ ומסדרים מעל את התפוחים בדוגמת פרח או בכל צורה אחרת שרוצים.
  11. נעזרים בנייר האפייה ומקפלים את שולי הבצק מעל לחלק מהתפוחים סביב.
  12. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-25 דקות, או עד שהמאפה אפוי והשוליים זהובים.
גאלט 2
גאלט פרג ותפוחים מקורמלים. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גאלט פרג ותפוחים מקורמלים – מאפה צרפתי מהודר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות