גביניות – מעטפות שמרים אישיות במילוי גבינה

גביניות זה אחד מאפי השמרים המתוק האהובים ביותר בארץ. קבלו מתכון של גביניות מעולות תוצרת בית, נימוחות ואווריריות, עם מלית גבינה וצימוקים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בצק

מלית גבינה וצימוקים

זיגוג

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית. מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).
  2. מכינים את מלית הגבינה: מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.
  3. מרכיבים ואופים: מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס”מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס”מ בערך).
  4. שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל - אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
  5. מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  7. מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט.
  8. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

    עוגות גבינה, חטיפים מלוחים, מאפים - כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 24 מנות
קלוריות 229.1 קק״ל 5497.7 קק״ל
פחמימות 34.9 גרם 837.2 גרם
שומן 9.7 גרם 232.6 גרם
נתרן 153.4 מ״ג 3682.3 מ״ג
חלבון 4.1 גרם 99.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 15.3 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 86.1 גרם
כולסטרול 67.0 מ״ג 1608.0 מ״ג
סידן 19.9 מ״ג 478.7 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 10.6 מ״ג
אשלגן 62.5 מ״ג 1500.3 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 6.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (2)

    Avatar
    Evie Green

    מתכון מצוין!

    Avatar
    שרה הולצברג

    יצא אששש

תגובות (5)

    Avatar
    חיה סספורטס

    האם אפשר להמיר את הגבינה טוב טעם בריקוטה??

      Avatar
      Foody Foody

      היי חיה, אפשר בהחלט. בהצלחה:)

    Avatar
    חני גורן

    בטעות את כתבת פעמיים חלמונית

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody