3 מרכיבים וכמה דקות עבודה – 1, 2, 3 גלידת מנגו!

גלידת מנגו ממכרת, עשירה וקרמית, במרקם של גלידת שמנת איכותית אבל בלי אף טיפה של שמנת ובלי תוספת סוכר. מכינים משלושה רכיבים בלבד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    3

אוגוסט. חופש גדול. חם. לוהט.

כל הזמן יש מישהו שמתלונן שהוא רעב. לפעמים כי הוא באמת רעב, ולפעמים סתם משעמום.

ואני, כל מה שבא לי זה לאכול גלידה, לשתות שייקים ולחכות לבריזה של הערב.

ארוחת הביניים שלנו אחרי הצהריים תמיד מבוססת על פירות. לפעמים זה שייק, לפעמים פירות חתוכים, ולפעמים (הרבה לפעמים) זו גלידת מנגו.

הגלידה הזו היא חלק מהמשפחה שלנו כבר כמה שנים. אנחנו ממש אוהבים גלידה ומשתדלים שהגלידה שלנו תהיה כמה שיותר בריאה, כדי שנוכל לאכול ממנה כמה שנרצה. פעם היינו מכינים גלידות על בסיס בננות, שהן מעולות אבל הטעם של הבננות מאוד דומיננטי ולא כולם זורמים עם זה.

אז ניסינו להכין גלידה טבעית ממנגו, וזה עבד מעולה. המרקם קרמי, הטעם מושלם, והבונוס הוא שאין טעם של בננה!

גלידה טבעית היא פתרון מעולה לכאילו-רעב של בין הארוחות. היא ממש מפנקת וגם משביעה, מכילה מרכיבים טבעיים ובריאים, לוקח 2 דקות להכין אותה, ואפילו ילדים יכולים להכין אותה בעצמם. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להקפיא מראש מנגו מקולף (או לקנות מנגו חתוך וקפוא) ולטחון עם או בלי תוספות.

אני מוסיפה לגלידה קרם קוקוס שקיררתי מראש במקרר (אני משתמשת רק בחלק השומני שצף אחרי הקירור), שהופך את הגלידה למשביעה יותר ומאט את פירוק הסוכרים הטבעיים של המנגו. בנוסף, אני מוסיפה גם שבבים או פולים של קקאו נא, שהוא מזון על בפני עצמו, ומרגיש כמו שבבי שוקולד בתוך הגלידה.

התוצאה היא גלידה עשירה וקרמית, במרקם של גלידת שמנת איכותית. אבל אני אגלה לכם בסוד שגם אם תטחנו רק מנגו בלי שום תוספת, תצא לכם גלידה מעולה.

מצרכים

אופן הכנה

  1. טוחנים את כל המרכיבים ביחד בבלנדר חזק או במעבד מזון עד למרקם אחיד וחלק.
  2. מגישים בכוסות גלידה אלגנטיות, או קעריות גלידה צבעוניות כאלה.

הערות

  • במידה והבלנדר שלכם לא מתאים לטחינה ללא נוזלים, כדאי ורצוי להכין את הגלידה במעבד מזון
  • כדי להפריד את החלק השומני של קרם הקוקוס (אותו חלק שמשתמשים בו להכנת קצפת), מעבירים את קרם הקוקוס למקרר ללילה, ולמחרת אוספים בעזרת כף את החלק העליון
  • אפשר להשתמש גם בחלב קוקוס רגיל, התוצאה תהיה פחות עשירה אבל עדיין מאוד טעימה
  • אם נשארים לכם עודפים מהגלידה (לא קרה ולא יקרה אצלנו), כדאי להוסיף עוד קצת חלב קוקוס ולהפוך לשייק מנגו או להקפיא בתבנית ארטיקים
  • אם אין לכם פולי קקאו אתם יכולים להחליפם בשוקולד מריר עם אחוזים גבוהים של מוצקי קקאו
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 206.0 קק״ל 412.0 קק״ל
פחמימות 41.4 גרם 82.8 גרם
שומן 3.6 גרם 7.2 גרם
נתרן 4.6 מ״ג 9.1 מ״ג
חלבון 2.7 גרם 5.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.1 גרם 10.2 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 4.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 35.2 מ״ג 70.3 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 1.6 מ״ג
אשלגן 538.7 מ״ג 1077.4 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 0.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Ofira Pollatchek

    שלום, האם ניתן להחליף את פולי הקקאו במשהו אחר?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף בשוקולד מריר מגורר

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody