עוגיות גריוז מרוקאיות מטוגנות לשמחות ולמימונה

עוגיות גריוז למימונה זה קינוח מתוק ומטוגן מבצק שמזכיר בצק פסטה, שחותכים לרצועות ומטגנים בשמן עמוק בהדרגה, תוך כדי סיבוב, ליצירת מראה מיוחד
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק. נותנים לו לנוח 20 דקות בטמפ החדר.
  2. מרדדים את הבצק (הכי נוח על נייר אפייה מקומח קלות) לעלה בעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות ברוחב 7-5 ס”מ ובאורך 30 ס”מ.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא:
  4. משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של מזלג. מטביעים את קצה הבצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל “שלפוחיות” (מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר). מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.
  5. מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.
  6. מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 50 מנות
קלוריות 45.0 קק״ל 2249.7 קק״ל
פחמימות 3.1 גרם 154.8 גרם
שומן 3.1 גרם 157.0 גרם
נתרן 13.5 מ״ג 673.5 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 62.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 25.6 גרם
כולסטרול 40.6 מ״ג 2030.4 מ״ג
סידן 5.1 מ״ג 255.9 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 8.8 מ״ג
אשלגן 12.9 מ״ג 646.2 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Avatar
    קרן

    האהבה שלי! מתכון קליל ומעולה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody