דובשניות ערמונים ושוקולד לבן
למה להסתפק בדובשניות יבשות מהסופרמרקט אם אפשר להכין דובשניות ערמונים ושוקולד לבן? דובשניות גורמה עם מלית מפתיעה של קרם ערמונים וציפוי שוקולד לבן
למה להסתפק בדובשניות יבשות מהסופרמרקט אם אפשר להכין דובשניות ערמונים ושוקולד לבן? דובשניות גורמה עם מלית מפתיעה של קרם ערמונים וציפוי שוקולד לבן
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.8 קק״ל 5935.0 קק״לפחמימות 34.6 גרם 1039.3 גרםשומן 7.9 גרם 237.0 גרםנתרן 131.7 מ״ג 3951.7 מ״גחלבון 2.7 גרם 80.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 17.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 123.0 גרםכולסטרול 30.9 מ״ג 928.0 מ״גסידן 17.9 מ״ג 538.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 98.6 מ״ג 2957.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות198
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.8 קק״ל 5935.0 קק״לפחמימות 34.6 גרם 1039.3 גרםשומן 7.9 גרם 237.0 גרםנתרן 131.7 מ״ג 3951.7 מ״גחלבון 2.7 גרם 80.1 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 17.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 123.0 גרםכולסטרול 30.9 מ״ג 928.0 מ״גסידן 17.9 מ״ג 538.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.9 מ״גאשלגן 98.6 מ״ג 2957.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 198 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
120גרם או 1/2 כוס סוכר חום כהה
-
120גרם או 1/3 כוס דבש
-
90גרם או 1/4 כוס סילאן
-
100גרם או 2 ביצים M
-
490גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
70גרם או 1/2 כוס קמח ערמונים
-
10 גרם אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
100 גרם קרם ערמונים
ציפוי
-
100 גרם מטבעות שוקולד לבןקצוצות
-
100 גרם ערמונים בוואקוםקצוצים גס
אופן הכנה
- מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.
- מוסיפים דבש וסילאן ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- לקערה נפרדת מנפים קמחים וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים קלות לפיזור התבלינים בקמחים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס״מ. אם התערובת דביקה מדי אפשר להכניס אותה למקרר לחצי שעה או לעבוד עם ידיים רטובות. יוצרים גומה עמוקה בכל כדור, ומזלפים פנימה ½ כפית מקרם הערמונים. מגלגלים את הכדורים סביב הקרם.
- מגלגלים את הכדורים בשוקולד לבן ובערמונים ומניחים בתבנית במרווחים. מועכים את הכדורים קלות בעזרת כף היד.
- אופים 11 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מכינים תבנית נוספת ואופים כך את יתר הדובשניות.
אופן הכנה
- מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה.
- מוסיפים דבש וסילאן ומעבדים לתערובת אחידה.
- מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- לקערה נפרדת מנפים קמחים וסודה לשתייה. מוסיפים מלח ותבלינים ומערבבים קלות לפיזור התבלינים בקמחים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים ומעבדים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
- מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 5 ס״מ. אם התערובת דביקה מדי אפשר להכניס אותה למקרר לחצי שעה או לעבוד עם ידיים רטובות. יוצרים גומה עמוקה בכל כדור, ומזלפים פנימה ½ כפית מקרם הערמונים. מגלגלים את הכדורים סביב הקרם.
- מגלגלים את הכדורים בשוקולד לבן ובערמונים ומניחים בתבנית במרווחים. מועכים את הכדורים קלות בעזרת כף היד.
- אופים 11 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מכינים תבנית נוספת ואופים כך את יתר הדובשניות.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח???