ט”ו בשבט פינת רומא – ביסקוטי מקמח כוסמין מלא

הילה סער מגיעה ליום הורים של ביתה מצויידת בעוגיות ביסקוטי בריאות טעימות ומשביעות לקראת חג הט"ו בשבט, אנחנו בטוחים שהמחמאות יגיעו גם לבת וגם לאמא
הילה סער מגיעה ליום הורים של ביתה מצויידת בעוגיות ביסקוטי בריאות טעימות ומשביעות לקראת חג הט"ו בשבט, אנחנו בטוחים שהמחמאות יגיעו גם לבת וגם לאמא
  • הילה סער
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2534
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2533.6 קק״ל 2533.6 קק״ל
    פחמימות 257.6 גרם 257.6 גרם
    שומן 133.6 גרם 133.6 גרם
    נתרן 1447.5 מ״ג 1447.5 מ״ג
    חלבון 98.3 גרם 98.3 גרם
    סיבים תזונתיים 50.3 גרם 50.3 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 419.3 מ״ג 419.3 מ״ג
    ברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 2533.1 מ״ג 2533.1 מ״ג
    אבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2534
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2533.6 קק״ל 2533.6 קק״ל
    פחמימות 257.6 גרם 257.6 גרם
    שומן 133.6 גרם 133.6 גרם
    נתרן 1447.5 מ״ג 1447.5 מ״ג
    חלבון 98.3 גרם 98.3 גרם
    סיבים תזונתיים 50.3 גרם 50.3 גרם
    שומן רווי 15.9 גרם 15.9 גרם
    כולסטרול 886.2 מ״ג 886.2 מ״ג
    סידן 419.3 מ״ג 419.3 מ״ג
    ברזל 24.4 מ״ג 24.4 מ״ג
    אשלגן 2533.1 מ״ג 2533.1 מ״ג
    אבץ 16.8 מ״ג 16.8 מ״ג
    סגור

איזה כיף ששוב יש חג. אז מה אם הוא החג של האילנות ולא שלנו? העיקר שיש סיבה לחגיגה.

בכל שנת לימודים, המחצית נגמרת סמוך לט”ו בשבט. בבית הספר הדמוקרטי של הבת שלי אין ציונים, אבל יש שיחות סיכום עם החונכת האישית. לשיחות הסיכום אני לא מגיעה בידיים ריקות. מבחינתי זו הזדמנות להגיד לחונכת תודה על ההשקעה והאכפתיות לאורך כל השנה. כמעט בכל מחצית אני מביאה איתי צנצנת של העוגיות המהממות האלה עם הפאסון האיטלקי – ביסקוטי.

אלה עוגיות שנאפות פעמיים – פעם אחת ככיכר, ובפעם השנייה כפרוסות, עד לייבוש. חוץ מהעובדה שיש פה שני שלבים, ההכנה ממש פשוטה וקלה, ומתאימה גם לאופים מתחילים.

המרתי כמה מרכיבים כדי להפוך את הביסקוטי הקלאסי לבריא יותר, והתוצאה אפילו יותר טעימה בעיניי. הן פחות מתוקות מעוגיות קנויות, ודי משביעות.

אני הכנתי את הביסקוטי שלי הפעם עם אגוזי לוז וגוג’י בריז, אבל אתם מוזמנים להיות יצירתיים עם סוגי האגוזים והפירות המיובשים, ואפילו להשתולל ולהחליף את הפירות בשוקולד צ’יפס.

רק תכינו לכם כוס תה, ותתכוננו לטבול.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
16 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את הביצים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.

    מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים. צילום: הילה סער
    מערבבים בקערה גדולה את המרכיבים היבשים. צילום: הילה סער

  3. מוסיפים את גרידת הלימון, את האגוזים והגוג’י בריז ומערבבים לתערובת אחידה. אפשר להיעזר בידיים במידת הצורך. הבצק אמור לצאת דביק. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. יוצרים מכל אחד גליל עבה - הכי קל ליצור כדור ולגלגל אותו לגליל.

    מערבבים לתערובת אחידה. צילום: הילה סער
    מערבבים לתערובת אחידה. צילום: הילה סער

  4. מניחים את הגליל שיצרנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותו בעדינות לצורה של כיכר. חוזרים על הפעולה עם המחצית הנותרת של הבצק, ומניחים במרווח מהכיכר הראשונה (הכיכרות תופחות במהלך האפייה). טיפ: מרימים מעט את נייר האפייה בין הכיכרות, כדי לוודא שלא ידבקו אחת לשנייה במהלך האפייה.

    מניחים את הגליל שיצרנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותו בעדינות לצורה של כיכר. צילום: הילה סער
    מניחים את הגליל שיצרנו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשטחים אותו בעדינות לצורה של כיכר. צילום: הילה סער

  5. אופים במשך 25 דקות עד להתייצבות ולהזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
  6. לאחר שהכיכרות הצטננו, פורסים אותן בעזרת סכין לחם משוננת לפרוסות שוות בעובי של כ-1/2 ס”מ עד 1 ס”מ (לפי ההעדפה האישית). מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית ואופים שנית במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות עד שהן מתייבשות, אך לא יבשות לחלוטין - הן ימשיכו להתקשות מחוץ לתנור אל דאגה.
    לאחר שהכיכרות הצטננו, פורסים אותן בעזרת סכין לחם משוננת לפרוסות שוות. צילום: הילה סער
    לאחר שהכיכרות הצטננו, פורסים אותן בעזרת סכין לחם משוננת לפרוסות שוות. צילום: הילה סער

    מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית ואופים שנית. צילום: הילה סער
    מסדרים את הפרוסות בשכבה אחת בתבנית ואופים שנית. צילום: הילה סער

  7. שומרים בצנצנת אטומה בטמפרטורת החדר.

הערות

  • ממירים את אגוזי הלוז בשקדים, אגוזי מלך או אגוזי פקאן. אפשר גם לערבב שני סוגים ביחד
  • משמיטים את הגוג'י בריז או שמחליפים אותם בצימוקים, חמוציות, משמשים מיובשים קצוצים או תמרים קצוצים.
  • ממירים את הפירות המיובשים בשוקולד צ'יפס או בשוקולד קצוץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ט”ו בשבט פינת רומא – ביסקוטי מקמח כוסמין מלא

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (21)

Avatar

    Avatar
    תמיר יפה

    מושלמות אני שמתי פקאן קליפות תפוז ודובדובני אמרנה

      Avatar
      מערכת Foody

      נשמע מעולה ממש

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות