דונאטס לחנוכה עם טריק מהמם וציפויים שובי לב
הגיע הזמן לעלות שלב מהסופגניות הביתיות. דונאטס מהממים עם ציפויים של קינמון ואוכמניות. אז איך מכינים דונאטס מושלמים? יש לנו טריק בשבילכם!
הגיע הזמן לעלות שלב מהסופגניות הביתיות. דונאטס מהממים עם ציפויים של קינמון ואוכמניות. אז איך מכינים דונאטס מושלמים? יש לנו טריק בשבילכם!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.8 קק״ל 5081.5 קק״לפחמימות 31.2 גרם 467.3 גרםשומן 15.0 גרם 224.9 גרםנתרן 140.4 מ״ג 2105.4 מ״גחלבון 6.6 גרם 99.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 8.6 גרם 129.1 גרםכולסטרול 88.6 מ״ג 1328.3 מ״גסידן 28.9 מ״ג 433.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 70.2 מ״ג 1053.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 35 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות339
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 338.8 קק״ל 5081.5 קק״לפחמימות 31.2 גרם 467.3 גרםשומן 15.0 גרם 224.9 גרםנתרן 140.4 מ״ג 2105.4 מ״גחלבון 6.6 גרם 99.3 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 16.7 גרםשומן רווי 8.6 גרם 129.1 גרםכולסטרול 88.6 מ״ג 1328.3 מ״גסידן 28.9 מ״ג 433.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 70.2 מ״ג 1053.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 8.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 339 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
ציפוי אוכמניות
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
3 כפות גבינת שמנת
-
3 כפות שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות מלית אוכמניות
-
קורט מלח דק
ציפוי קינמון
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
3 כפות גבינת שמנת
-
3 כפות שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות מלית קינמון
-
קורט מלח דק
הגשה (אפשרי)
-
חופן סוכריות צבעוניות
-
חופן נטיפי שוקולד צ’יפס
-
חופן קוקוס טחון
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים את החלב והחמאה יחד בפולסים במיקרוגל, עד להמסה. אם נשארים קצת גושים, מערבבים היטב עד שהכל נמס.
- מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת החמאה ומלבד המלח. מפעילים למשך 3 דקות במהירות איטית.
- מגבירים מהירות ומעבדים במשך 7 דקות נוספות שבמהלכן מוסיפים בזרם דק את תערובת החלב-חמאה ואת המלח.
- יוצרים כדור ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים גם את החלק העליון של הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-60 דקות עד להכפלת הנפח.
- גוזרים 15 ריבועי נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים כל כדור על נייר אפייה.
- מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
- כעת לוקחים צנתר ובעזרת החלק הנגדי לפייה יוצרים בלחץ חור באמצע הכדור ומוציאים את כדור הבצק הקטן שנוצר בפנים. המטרה לקבל צורת טבעת של דונאטס. אפשר גם לטגן את כדורים הקטנים האלה.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, מחליקים פנימה את הדונאטס עם נייר האפייה. לאחר כמה דקות הנייר ייפרד מהדונאט ואפשר יהיה להוציא אותו מהשמן.
- מטגנים במספר נגלות, על אש בינונית, במשך כ-1.5 דקות מכל צד.
- מוציאים את הדונאטס לרשת קירור או לצלחת עם נייר סופג ומצננים.
- מכינים את הציפויים: מערבבים את כל חומרי ציפוי האוכמניות בקערה. התערובת צריכה להתקבל בצבע אחיד ובסמיכות שמספיקה כדי להמרח על הדונאט בקלות.
- מערבבים באותו האופן את כל חומרי ציפוי הקינמון בקערה נוספת.
- כשהדונאטס הצטננו מעט לוקחים דונאט אחד וטובלים אותו בעדינות בקערת הציפוי כך שצידו העליון יצופה בציפוי שבוחרים. חוזרים על הפעולה עם כל הדונאטס.
- מקשטים בסוכריות צבעוניות, בשוקולדים, בקוקוס או משאירים ללא קישוט.רוצים מתנה מושלמת לחנוכה? לחצו כאן והיא שלכם!
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: ממיסים את החלב והחמאה יחד בפולסים במיקרוגל, עד להמסה. אם נשארים קצת גושים, מערבבים היטב עד שהכל נמס.
- מכניסים לקערת המיקסר את כל חומרי הבצק מלבד תערובת החמאה ומלבד המלח. מפעילים למשך 3 דקות במהירות איטית.
- מגבירים מהירות ומעבדים במשך 7 דקות נוספות שבמהלכן מוסיפים בזרם דק את תערובת החלב-חמאה ואת המלח.
- יוצרים כדור ומעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים גם את החלק העליון של הבצק, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-60 דקות עד להכפלת הנפח.
- גוזרים 15 ריבועי נייר אפייה, מחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים ומניחים כל כדור על נייר אפייה.
- מכסים בניילון נצמד משומן ומתפיחים שוב במשך 40 דקות.
- כעת לוקחים צנתר ובעזרת החלק הנגדי לפייה יוצרים בלחץ חור באמצע הכדור ומוציאים את כדור הבצק הקטן שנוצר בפנים. המטרה לקבל צורת טבעת של דונאטס. אפשר גם לטגן את כדורים הקטנים האלה.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, מחליקים פנימה את הדונאטס עם נייר האפייה. לאחר כמה דקות הנייר ייפרד מהדונאט ואפשר יהיה להוציא אותו מהשמן.
- מטגנים במספר נגלות, על אש בינונית, במשך כ-1.5 דקות מכל צד.
- מוציאים את הדונאטס לרשת קירור או לצלחת עם נייר סופג ומצננים.
- מכינים את הציפויים: מערבבים את כל חומרי ציפוי האוכמניות בקערה. התערובת צריכה להתקבל בצבע אחיד ובסמיכות שמספיקה כדי להמרח על הדונאט בקלות.
- מערבבים באותו האופן את כל חומרי ציפוי הקינמון בקערה נוספת.
- כשהדונאטס הצטננו מעט לוקחים דונאט אחד וטובלים אותו בעדינות בקערת הציפוי כך שצידו העליון יצופה בציפוי שבוחרים. חוזרים על הפעולה עם כל הדונאטס.
- מקשטים בסוכריות צבעוניות, בשוקולדים, בקוקוס או משאירים ללא קישוט.רוצים מתנה מושלמת לחנוכה? לחצו כאן והיא שלכם!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
שלום,אפשר להכין את הבצק ערב לפני לשמור בקירור עד הבוקר?
אפשר להכין את הבצק ערב לפני ולשים להתפחה במקרר במשך הלילה.
שלום,