רקע יטבתה

דונאטס עם גלייז ורוד וסוכריות צבעוניות כמו של הומר סימפסון

מתכון חגיגי של בן שי לסופגניות דונאטס טריות ונימוחות בציפוי שוקולד ורוד וספרינקלס, בדיוק כמו אלה שגרמו להומר סימפסון לומר "מממממ... דונאטס..."
מתכון חגיגי של בן שי לסופגניות דונאטס טריות ונימוחות בציפוי שוקולד ורוד וספרינקלס, בדיוק כמו אלה שגרמו להומר סימפסון לומר "מממממ... דונאטס..."
  • בן שי
שמרו
כשר
29 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2107
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2106.7 קק״ל 21066.6 קק״ל
    פחמימות 48.3 גרם 483.0 גרם
    שומן 215.1 גרם 2150.9 גרם
    נתרן 198.2 מ״ג 1982.0 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 62.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 22.0 גרם 219.5 גרם
    כולסטרול 42.9 מ״ג 429.0 מ״ג
    סידן 61.1 מ״ג 611.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 117.0 מ״ג 1169.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    2107
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2106.7 קק״ל 21066.6 קק״ל
    פחמימות 48.3 גרם 483.0 גרם
    שומן 215.1 גרם 2150.9 גרם
    נתרן 198.2 מ״ג 1982.0 מ״ג
    חלבון 6.2 גרם 62.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.7 גרם
    שומן רווי 22.0 גרם 219.5 גרם
    כולסטרול 42.9 מ״ג 429.0 מ״ג
    סידן 61.1 מ״ג 611.0 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 5.1 מ״ג
    אשלגן 117.0 מ״ג 1169.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
29 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

טיגון עמוק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והחלב מספר רגעים עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוסיפים את הביצה, השמן, החמאה, תמצית הווניל והמלח ולשים כ-5 דקות לבצק חלק ואלסטי ויחסית רך בהשוואה לבצקים אחרים.
  2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומתפיחים שעה-שעה וחצי להכפלת הנפח.
  3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעובי של ס”מ-ס”מ וחצי.
  4. קורצים טבעות בגודל שרוצים, מעבירים לריבועי נייר אפייה, מכסים ומתפיחים עוד כחצי שעה (את הבצק העודף אפשר לרדד שוב ולקרוץ מחדש, אך הדונאטס האלה יצאו מעט יבשות יותר, אז שימו לב מראש לקרוץ את הטבעות בצורה הכי יעילה שאפשר).
  5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק (160 מעלות) ובזהירות מעבירים את הדונאטס עם נייר האפייה לתוך השמן (הנייר יתנתק בקלות מהבצק ואז יהיה ניתן להוציא אותו). מטגנים מספר דקות מכל צד להזהבה.
  6. ממיסים במיקרוגל בפולסים או על באן מרי את השוקולד הלבן והשמנת. מוסיפים מעט צבע מאכל ומערבבים עד קבלת הגוון הרצוי.
  7. טובלים את סופגניות הדונאטס המוכנות בציפוי, מפזרים את הסוכריות הצבעוניות ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דונאטס עם גלייז ורוד וסוכריות צבעוניות כמו של הומר סימפסון

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות