סנו רקע

דונאטס עם קישוטים צבעוניים

כשהילדים בבית במשך 8 ימים בחנוכה חייב למצוא דרך להעסיק אותם - תכינו איתם דונאטס מעולים וצבעוניים שהם יכולים לקשט
כשהילדים בבית במשך 8 ימים בחנוכה חייב למצוא דרך להעסיק אותם - תכינו איתם דונאטס מעולים וצבעוניים שהם יכולים לקשט
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    400
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.4 קק״ל 16017.2 קק״ל
    פחמימות 27.4 גרם 1096.5 גרם
    שומן 31.8 גרם 1272.2 גרם
    נתרן 83.7 מ״ג 3348.0 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 137.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 39.4 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 223.1 גרם
    כולסטרול 21.0 מ״ג 839.0 מ״ג
    סידן 29.4 מ״ג 1175.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 24.5 מ״ג
    אשלגן 83.3 מ״ג 3330.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 17.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    400
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.4 קק״ל 16017.2 קק״ל
    פחמימות 27.4 גרם 1096.5 גרם
    שומן 31.8 גרם 1272.2 גרם
    נתרן 83.7 מ״ג 3348.0 מ״ג
    חלבון 3.4 גרם 137.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 39.4 גרם
    שומן רווי 5.6 גרם 223.1 גרם
    כולסטרול 21.0 מ״ג 839.0 מ״ג
    סידן 29.4 מ״ג 1175.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 24.5 מ״ג
    אשלגן 83.3 מ״ג 3330.4 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 17.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דונאטס

טיגון

ציפוי שוקולד מריר

ציפוי שוקולד לבן בצבעים


אופן הכנה

  1. מכינים את הדונאטס: בקערת המיקסר שמים את החלב, השמרים, הקמח, הסוכר, הביצה והחלמון ומפעילים על דרגה בינונית 3-5.
  2. ברגע שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את החמאה הרכה והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות 3-4 עד שנוצר בצק אחיד ורך.
  3. מעבירים לקערה מעט משומנת מכסים עם כיסוי ניילון, מכסים במגבת ומתפיחים בין 40-60 דקות עד הכפלת הנפח.
  4. מוציאים מהקערה את הבצק ומרדדים לעובי של כ2 סנטימטר - חשוב שהוא יהיה עבה ולא דק.
  5. בעזרת קורצן לדונאטס קורצים עיגולים (למי שאין שיקרוץ בעזרת רינג גדול ורינג קטן).
  6. את השאריות מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים עוד כמה דקות, מרדדים וחוזרים על הפעולה שוב.
  7. חותכים ניירות אפייה לריבועים ושמים כל דונאטס על ריבוע נייר אפייה.
  8. מכסים בעזרת מפת ניילון ומתפיחים כ30 דקות נוספות עד הכפלת הנפח.
  9. מחממים סיר או מחבת עם שמן עמוק ל160 מעלות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לרשת צינון.
  10. מכינים את ציפוי השוקולד המריר: ממיסים את השוקולד המריר, השמנת המתוקה והשמן במיקרוגל במשך 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה מלאה.
  11. מכינים את ציפוי השוקולד הלבן הצבעוני: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן בפולסים של 20 שניות כל פעם וערבוב, לאחר מכן אפשר להוסיף טיפונת שמנת מתוקה כדי שיצא מרקם חלק ויפה, מוסיפים טיפה של צבע מאכל ומערבבים.
  12. טובלים כל דונאטס באחד הציפויים ומקשטים בסוכריות וכל מה שאוהבים. בתאבון וחג שמח.
דונאטס עם קישוטים צבעוניים
דונאטס עם קישוטים צבעוניים. צילום: קובי אדרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות