הגרסה הכשרה: שישברק במלית גבינות ורוטב שמנת

המנה האהובה מהמטבח הערבי, עם טוויסט לגרסה הכשרה. שישברק במלית גבינות ורוטב שמנת - יש מצב שהגרסה הזו טעימה יותר!
המנה האהובה מהמטבח הערבי, עם טוויסט לגרסה הכשרה. שישברק במלית גבינות ורוטב שמנת - יש מצב שהגרסה הזו טעימה יותר!
  • רות אוליבר
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    21
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    562
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 562.3 קק״ל 3936.4 קק״ל
    פחמימות 40.4 גרם 283.0 גרם
    שומן 35.7 גרם 249.6 גרם
    נתרן 1117.1 מ״ג 7819.9 מ״ג
    חלבון 20.1 גרם 140.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 20.3 גרם 141.8 גרם
    כולסטרול 86.6 מ״ג 606.1 מ״ג
    סידן 360.4 מ״ג 2522.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 244.5 מ״ג 1711.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    562
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 562.3 קק״ל 3936.4 קק״ל
    פחמימות 40.4 גרם 283.0 גרם
    שומן 35.7 גרם 249.6 גרם
    נתרן 1117.1 מ״ג 7819.9 מ״ג
    חלבון 20.1 גרם 140.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 20.3 גרם 141.8 גרם
    כולסטרול 86.6 מ״ג 606.1 מ״ג
    סידן 360.4 מ״ג 2522.6 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 244.5 מ״ג 1711.7 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור

מנה שמקורה במטבח הערבי – כיסונים קטנים של בצק דקיק, שבדרך כלל ממולאים בשר ומבושלים ברוטב יוגורט. אנחנו הבאנו לכם את הגרסה הכשרה והטעימה לשישברק גבינות, אמנם עם טיפה השקעה, אך שווה כל מאמץ!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
רות אוליבר
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית גבינה

רוטב

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לתערובת אחידה ודי סמיכה, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מכינים את הבצק: שמים בקערה קמח, מלח, שמן ומים ולשים במשך 8 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו למשך 30 דקות לפחות.
  4. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ.
  5. קורצים עיגולים בגודל 5-7 ס”מ, מניחים במרכז העיגול כפית מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
  6. צובטים קלות מסביב כדי לוודא שהכיסון סגור היטב, לוקחים את קצות הסהר ומחברים יחדיו לכיסון המזכיר במראהו קרפלך.
  7. מסדרים את הכיסנים בשכבה אחת על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
  8. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  9. אופים את הכיסונים במשך כ-10 דקות ומוציאים (אין צורך שיזהיבו! רק יתייצבו היטב לאחר הקירור).
  10. מכינים את הרוטב: שמים בסיר את השמנת, הגבינה הלבנה, מים וקורנפלור, וטוחנים במוט בלנדר לתערובת חלקה.
  11. מדליקים את האש ומבשלים את הרוטב תוך כדי ערבוב עד שהוא רותח ומתחיל להסמיך, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על מנת לצמצם ולהסמיך אותו עוד מספר דקות.
  12. במקביל מכינים את התיבול: מחממים מחבת קטנה, מוסיפים חמאה, שום ונענע מיובשת, ומטגנים במשך 2-3 דקות עד שהשום מתחיל טיפה להזהיב.
  13.  יוצקים את תערובת התיבול החמה לתוך רוטב הגבינות על האש. מוסיפים מלח, מערבבים ומבשלים יחד את כל הרוטב כדקה. טועמים מתקנים.
  14. מכניסים את הכיסונים לתוך הרוטב ומבשלים יחד במשך כ-10 דקות נוספות, או עד שהכיסונים מוכנים. מסירים מהאש.
  15. הגשה: מניחים בצלחת הגשה עמוקה את הכיסונים עם הרבה רוטב, מזלפים מעל שמן זית ומפזרים עלי נענע טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הגרסה הכשרה: שישברק במלית גבינות ורוטב שמנת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      שתפי אותנו איך יצא

קטגוריות

אביזרים

טכניקות