הום פרייז – תפוחי אדמה ברוטב צ’ילי מתוק
- שי-לי ליפא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 253.8 קק״ל 1015.2 קק״לפחמימות 54.5 גרם 218.2 גרםשומן 0.1 גרם 0.4 גרםנתרן 1404.5 מ״ג 5618.1 מ״גחלבון 5.6 גרם 22.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 86.1 מ״ג 344.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות254
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 253.8 קק״ל 1015.2 קק״לפחמימות 54.5 גרם 218.2 גרםשומן 0.1 גרם 0.4 גרםנתרן 1404.5 מ״ג 5618.1 מ״גחלבון 5.6 גרם 22.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.9 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 10.6 מ״ג 42.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 86.1 מ״ג 344.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 254 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1 בצל בינוני
-
2 כפות גדושות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות קטשופ
-
1 כף רוטב סויה
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס”מ מעל לתפוחי האדמה.
- מוסיפים כפית מלח, מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה מלאה. תפוחי האדמה צריכים להיות חצי עשויים. מסננים היטב.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מוסיפים שמן ובצל למחבת ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך (לא מזהיבים).
- מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים, רוטב צ’ילי, קטשופ ורוטב סויה, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
- מטגנים 8-7 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים. טועמים ומתקנים תיבול.
- לשלמות הגישו בקערת הגשה יפה.
אופן הכנה
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס”מ מעל לתפוחי האדמה.
- מוסיפים כפית מלח, מבשלים על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה מלאה. תפוחי האדמה צריכים להיות חצי עשויים. מסננים היטב.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. פורסים את הבצל לפרוסות דקות. מוסיפים שמן ובצל למחבת ומאדים כ-5 דקות עד שהבצל רך (לא מזהיבים).
- מוסיפים תפוחי אדמה מבושלים, רוטב צ’ילי, קטשופ ורוטב סויה, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.
- מטגנים 8-7 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים. טועמים ומתקנים תיבול.
- לשלמות הגישו בקערת הגשה יפה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
הכנתי בסוכות, הם לא התרככו מספיק אפ’ שעשיתי מדוייק כפי המתכון, ואחרי הטיגון עם הרוטב בכלל היה נראה כמו סיר של חמין. בכלל לא הזכיר הום פרייז של חנות ולא קריספי בעליל, אולי נכון יותר להוסיף את הרוטב אחרי שהתפו”א מיטגנים ולא יחד איתם.
היי, חשוב לא לבשל את תפוחי האדמה לגמרי, אלא חצי בישול כדי שישמרו על צורתם
עם מה מתאים להגיש?
הום פרייז עם סלופי ג’ו, שניצל, קציצות, סלט או כל מה שאוהבים.
ראיתי את המתכון בטלויזיה. נראה היה לי שאין מצב שתפוחי האדמה יהיו מוכנים בהרתחה(ריכוך חלקי) וטיגון של 8,7 דקות ואכן הם לא מוכנים. אולי יעבוד בטיגון עמוק.
אין סיבה שתפוחי האדמה לא יהיו מוכנים אם הם עוברים ריכוך וטיגון. כנראה שלא בישלת אותם מספיק זמן במים הרותחים.
נראה מעולה!