הכל הפוך – טארט טאטן בצל, גבינה ותימין

יש המון מאכלים גאוניים שמקורם בטעות. כזה הוא הטארט טאטן. אבל איך אפשר בכלל להצטער על טארט מושלם עם בצלים מקורמלים, גבינות טובות ובצק עלים מפנק? הדרך לגן עדן רצופה טעויות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

הדברים הכי גאוניים, ההמצאות שהפכו את העולם והמאכלים הכי מושלמים מקורם בטעות. אומרים שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות ואפשר להסתכל על זה גם הפוך - הדרך לגן העדן רצופה בטעויות, פדיחות ופאשלות למכביר. יש לי אינספור מתכוני “בטעות הצליח לי” וזה אחד מהם. אם אני לא טועה מצאתי את המתכון הזה בירחון אוסטרלי לפני 20 שנים, כשחייתי בהונג קונג וקראתי מהבוקר עד הערב עיתוני נשים שנועדו לעקרות בית נואשות כמוני. נושא הכתבה היה אוכל מלוח שמקורו במתוק. נדלקתי על מתכון הטארט טאטן בצל כל כך, כי אני הרוסה על בצלים מקורמלים ואם זה בא עם בצק על בסיס חמאה, אז בכלל.

מאז זה הפך להיות אזרח של כבוד בארסנל מתכוני ה”וואו” שלי. חטפתי אינספור כוויות כשהפכתי את המחבת עמוסת הקרמל והבצלים, אבל הטעם היה שווה את זה. עם הזמן הוספתי לטארט גבינות מרירות שאני אוהבת והחלפתי את הרוזמרין שהיה במתכון בעלי תימין שבעיניי מתאימים יותר.

בקיצור, קחו לכם טארט שטעות להתחיל איתו כי הוא ממכר. הזהרו כשאתם הופכים את המחבת כי שפריצים של קרמל זה לא איזה משהו מתוק במיוחד.

תהנו… הטארט הזה שווה את זה.

מצרכים

לבצלים המקורמלים:

לציפוי:

אופן הכנה:

  1. מפשירים בצק עלים, מרדדים וחותכים עיגול בקוטר של ס”מ מעבר למחבת בה תכינו את הטארט טאטן.
  2. התכוננו לזמן בכי, בקטע טוב… קולפים את הבצלים וחותכים אותם לטבעות עבות. יש כל מיני שיטות לעצור את הדמעות - משקפת, מסיכה, לעצור נשימה, אבל אני נותנת לדמעות לזלוג, הפעם מסיבה טובה.
  3. משמנים מחבת עבה שניתן להכניס לתנור בחמאה מומסת. מסדרים את הבצלים צפוף צפוף ומניחים את המחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת החמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות. מפוררים מעל הבצלים עלים משני ענפי תימין.
  4. מוסיפים את הדבש והסוכר וממשיכים לטגן את הבצלים עוד חמש דקות.
  5. מכסים את מחבת הבצלים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (180 מעלות) ל-25 דקות.
  6. מוציאים את המחבת מהתנור, מגררים מעל הבצלים גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה שהיא מעט מרירה, אפשר כמובן להוסיף גם טבעות של גבינת עיזים רכה ועשירה, זה רק מוסיף לשמחה.
  7. בעזרת מברשת מורחים את שולי המחבת בחמאה ומכסים את המחבת בעיגול בצק העלים. דוחפים את הבצק בזהירות לשוליים. מחוררים את מכסה בצק העלים  בעזרת מזלג ומחזירים את המאפה לתנור לעוד 30 דקות.
  8. מוציאים את המחבת מהתנור, שמים עליה צלחת הגשה רחבה מקוטר המחבת ו… הופכים!
  9. מקשטים בעלי תימין טריים ומגישים.

    עוגות גבינה, חטיפים מלוחים, מאפים - כל המתכונים הכי שווים לחג השבועות!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 233.4 קק״ל 1866.9 קק״ל
פחמימות 15.9 גרם 127.4 גרם
שומן 15.9 גרם 127.1 גרם
נתרן 392.7 מ״ג 3141.2 מ״ג
חלבון 6.1 גרם 49.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.3 גרם
שומן רווי 3.4 גרם 27.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 30.2 מ״ג 241.8 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
אשלגן 187.5 מ״ג 1500.1 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג

קטגוריות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (12)

    Avatar
    שרה בן משה

    האם אפשר להכין הכל פרט לבצק, מראש, להקפיא – וביום הארוחה לאפות עם הבצק?

    Avatar
    Valerie Dahan-Menasof

    אני נמצאת בארצות הברית . חוץ מגבינת אמנטל איזה גבינות מומלצות לטרט? מוצרלה ? גבינת עמק? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      היי ולריה,
      את יכולה להשתמש בגרוייר, מנצ’גו ופרמזן. זה יצא נפלא!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody