הכל הפוך – טארט טאטן בצל, גבינה ותימין מושלם לבראנץ’ השבת

יש המון מאכלים גאוניים שמקורם בטעות. כזה הוא הטארט טאטן. אבל איך אפשר בכלל להצטער על טארט מושלם עם בצלים מקורמלים, גבינות טובות ובצק עלים מפנק? הדרך לגן עדן רצופה טעויות!
יש המון מאכלים גאוניים שמקורם בטעות. כזה הוא הטארט טאטן. אבל איך אפשר בכלל להצטער על טארט מושלם עם בצלים מקורמלים, גבינות טובות ובצק עלים מפנק? הדרך לגן עדן רצופה טעויות!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    644
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 644.0 קק״ל 5151.9 קק״ל
    פחמימות 102.4 גרם 819.6 גרם
    שומן 27.0 גרם 216.2 גרם
    נתרן 886.9 מ״ג 7095.5 מ״ג
    חלבון 17.8 גרם 142.0 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 39.9 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 78.0 גרם
    כולסטרול 43.8 מ״ג 350.0 מ״ג
    סידן 163.2 מ״ג 1305.8 מ״ג
    ברזל 5.5 מ״ג 43.6 מ״ג
    אשלגן 346.8 מ״ג 2774.1 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    644
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 644.0 קק״ל 5151.9 קק״ל
    פחמימות 102.4 גרם 819.6 גרם
    שומן 27.0 גרם 216.2 גרם
    נתרן 886.9 מ״ג 7095.5 מ״ג
    חלבון 17.8 גרם 142.0 גרם
    סיבים תזונתיים 5.0 גרם 39.9 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 78.0 גרם
    כולסטרול 43.8 מ״ג 350.0 מ״ג
    סידן 163.2 מ״ג 1305.8 מ״ג
    ברזל 5.5 מ״ג 43.6 מ״ג
    אשלגן 346.8 מ״ג 2774.1 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.1 מ״ג
    סגור

הדברים הכי גאוניים, ההמצאות שהפכו את העולם והמאכלים הכי מושלמים מקורם בטעות. אומרים שהדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות ואפשר להסתכל על זה גם הפוך – הדרך לגן העדן רצופה בטעויות, פדיחות ופאשלות למכביר. יש לי אינספור מתכוני “בטעות הצליח לי” וזה אחד מהם. אם אני לא טועה מצאתי את המתכון הזה בירחון אוסטרלי לפני 20 שנים, כשחייתי בהונג קונג וקראתי מהבוקר עד הערב עיתוני נשים שנועדו לעקרות בית נואשות כמוני. נושא הכתבה היה אוכל מלוח שמקורו במתוק. נדלקתי על מתכון הטארט טאטן בצל כל כך, כי אני הרוסה על בצלים מקורמלים ואם זה בא עם בצק על בסיס חמאה, אז בכלל.

מאז זה הפך להיות אזרח של כבוד בארסנל מתכוני ה”וואו” שלי. חטפתי אינספור כוויות כשהפכתי את המחבת עמוסת הקרמל והבצלים, אבל הטעם היה שווה את זה. עם הזמן הוספתי לטארט גבינות מרירות שאני אוהבת והחלפתי את הרוזמרין שהיה במתכון בעלי תימין שבעיניי מתאימים יותר.

בקיצור, קחו לכם טארט שטעות להתחיל איתו כי הוא ממכר. הזהרו כשאתם הופכים את המחבת כי שפריצים של קרמל זה לא איזה משהו מתוק במיוחד.

תהנו… הטארט הזה שווה את זה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצלים מקורמלים

ציפוי


אופן הכנה:

  1. מפשירים בצק עלים, מרדדים וחותכים עיגול בקוטר של ס”מ מעבר למחבת בה תכינו את הטארט טאטן.
  2. התכוננו לזמן בכי, בקטע טוב… קולפים את הבצלים וחותכים אותם לטבעות עבות. יש כל מיני שיטות לעצור את הדמעות - משקפת, מסיכה, לעצור נשימה, אבל אני נותנת לדמעות לזלוג, הפעם מסיבה טובה.
  3. משמנים מחבת עבה שניתן להכניס לתנור בחמאה מומסת. מסדרים את הבצלים צפוף צפוף ומניחים את המחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את יתרת החמאה. מטגנים את הבצלים בחמאה כ-5 דקות. מפוררים מעל הבצלים עלים משני ענפי תימין.
  4. מוסיפים את הדבש והסוכר וממשיכים לטגן את הבצלים עוד חמש דקות.
  5. מכסים את מחבת הבצלים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (180 מעלות) ל-25 דקות.
  6. מוציאים את המחבת מהתנור, מגררים מעל הבצלים גבינת אמנטל או כל גבינה צהובה שהיא מעט מרירה, אפשר כמובן להוסיף גם טבעות של גבינת עיזים רכה ועשירה, זה רק מוסיף לשמחה.
  7. בעזרת מברשת מורחים את שולי המחבת בחמאה ומכסים את המחבת בעיגול בצק העלים. דוחפים את הבצק בזהירות לשוליים. מחוררים את מכסה בצק העלים  בעזרת מזלג ומחזירים את המאפה לתנור לעוד 30 דקות.
  8. מוציאים את המחבת מהתנור, שמים עליה צלחת הגשה רחבה מקוטר המחבת ו… הופכים!
  9. מקשטים בעלי תימין טריים ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכל הפוך – טארט טאטן בצל, גבינה ותימין מושלם לבראנץ’ השבת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (28)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      בצק פריך מלוח.

    Avatar
    יוסי זוהר

    זה יוצא מתקתק הבצל והבצל הסגול בבישול גם יוצא מתקתק ביחד שילוב טוב

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות