איך מכינים צ’יפס? המדריך המלא להכנת צ’יפס
המדריך המלא להכנת צ'יפס מושלם בבית. נכון שיש פה כמה שלבים, אבל אחרי שתאכלו את הצ'יפס הזה לא תרצו לאכול אף צ'יפס אחר. הכינו את הקטשופ ואת המיונז!
המדריך המלא להכנת צ'יפס מושלם בבית. נכון שיש פה כמה שלבים, אבל אחרי שתאכלו את הצ'יפס הזה לא תרצו לאכול אף צ'יפס אחר. הכינו את הקטשופ ואת המיונז!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 445.7 קק״ל 891.5 קק״לפחמימות 101.4 גרם 202.8 גרםשומן 0.6 גרם 1.3 גרםנתרן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גחלבון 10.9 גרם 21.7 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 31.0 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.1 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 2.6 מ״ג 5.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות446
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 445.7 קק״ל 891.5 קק״לפחמימות 101.4 גרם 202.8 גרםשומן 0.6 גרם 1.3 גרםנתרן 0.0 מ״ג 0.1 מ״גחלבון 10.9 גרם 21.7 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 31.0 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.1 מ״ג 0.1 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 2.6 מ״ג 5.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 446 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ'יפס
-
4 תפוחי אדמה לטיגון גדולים
-
2 ליטר מי קרחבקערה
-
1 ליטר שמן סויהאו קנולה
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה (לא שוטפים) וחותכים לאצבעות ארוכות (משתמשים גם בקצוות תפוחי האדמה לצ’יפסים קצרים יותר).
- מעבירים מיד לקערה עם מי קרח למשך חצי שעה.
- מסננים את תפוחי האדמה ממי הקרח ומפזרים על גבי מגבת יבשה. מנגבים ומשאירים על המגבת כעשר דקות לספיחת שאריות המים.
- בסיר עמוק מחממים את השמן לטמפ’ של 90 מעלות.
- כשהשמן מגיע ל-90 מעלות מכניסים לתוכו רבע מכמות הצ’יפס למשך 5-7 דקות. מוציאים את הצ’יפס ומניחים על גבי נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מחממים שוב את השמן ל-90 מעלות ומכניסים שוב רבע מתפוחי האדמה החתוכים לשמן וחוזר חלילה עם כל הכמות.
- אחרי הייבוש משאריות השמן של הטיגון הראשון, מחממים את השמן לחום של 130-150 מעלות ומכניסים שוב רק רבע מכמות הצ’יפס שעבר טיגון אחד לשמן לטיגון שני עד הזהבה.
- מסננים את הצי’פסים המוכנים בעזרת כף מחוררת מחוץ לשמן ומניחים על נייר סופג. ממשיכים את הטיגון השני בנגלות עם כל הצי’פסים.
- מעבירים את הצ’יפסים אחרי הטיגון השני לקערה, מפזרים מלח, מערבבים בזהירות (אפשר בידיים) ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה (לא שוטפים) וחותכים לאצבעות ארוכות (משתמשים גם בקצוות תפוחי האדמה לצ’יפסים קצרים יותר).
- מעבירים מיד לקערה עם מי קרח למשך חצי שעה.
- מסננים את תפוחי האדמה ממי הקרח ומפזרים על גבי מגבת יבשה. מנגבים ומשאירים על המגבת כעשר דקות לספיחת שאריות המים.
- בסיר עמוק מחממים את השמן לטמפ’ של 90 מעלות.
- כשהשמן מגיע ל-90 מעלות מכניסים לתוכו רבע מכמות הצ’יפס למשך 5-7 דקות. מוציאים את הצ’יפס ומניחים על גבי נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מחממים שוב את השמן ל-90 מעלות ומכניסים שוב רבע מתפוחי האדמה החתוכים לשמן וחוזר חלילה עם כל הכמות.
- אחרי הייבוש משאריות השמן של הטיגון הראשון, מחממים את השמן לחום של 130-150 מעלות ומכניסים שוב רק רבע מכמות הצ’יפס שעבר טיגון אחד לשמן לטיגון שני עד הזהבה.
- מסננים את הצי’פסים המוכנים בעזרת כף מחוררת מחוץ לשמן ומניחים על נייר סופג. ממשיכים את הטיגון השני בנגלות עם כל הצי’פסים.
- מעבירים את הצ’יפסים אחרי הטיגון השני לקערה, מפזרים מלח, מערבבים בזהירות (אפשר בידיים) ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
איך בודקים את מעלות השמן?
היי אלינור,
ישנם מדחומים המיועדים לשמן וטיגון וניתן למצוא אותם בחנויות המתמחות.
יצא טעים,וקרסיפי…יאמי
תודה רבה אתי
טעים למות. אפשר למרקר את זה בדף הראשי? נורא קשה למצוא את המתכון.
שמחים שאהבת!
קטגוריות
- אוכל אמריקאי
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחה מהירה
- ארוחה מושחתת
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת שישי בערב
- יום העצמאות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- תוספות
- תפוחי אדמה