רקע דוד משה

איך מכינים צ’יפס? המדריך המלא להכנת צ’יפס

המדריך המלא להכנת צ'יפס מושלם בבית. נכון שיש פה כמה שלבים, אבל אחרי שתאכלו את הצ'יפס הזה לא תרצו לאכול אף צ'יפס אחר. הכינו את הקטשופ ואת המיונז!
המדריך המלא להכנת צ'יפס מושלם בבית. נכון שיש פה כמה שלבים, אבל אחרי שתאכלו את הצ'יפס הזה לא תרצו לאכול אף צ'יפס אחר. הכינו את הקטשופ ואת המיונז!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    0
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 0.0 קק״ל 0.0 קק״ל
    פחמימות 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
    נתרן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    0
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 0.0 קק״ל 0.0 קק״ל
    פחמימות 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן 0.0 גרם 0.0 גרם
    נתרן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    חלבון 0.0 גרם 0.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

צ'יפס

הגשה


אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה (לא שוטפים) וחותכים לאצבעות ארוכות (משתמשים גם בקצוות תפוחי האדמה לצ’יפסים קצרים יותר).
    חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות בעובי הרצוי. צילום: טל סיון-ציפורין
    חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות בעובי הרצוי. צילום: טל סיון-ציפורין

    חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות בעובי הרצוי. צילום: טל סיון-ציפורין
    חותכים את תפוחי האדמה לאצבעות בעובי הרצוי. צילום: טל סיון-ציפורין

  2. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח למשך חצי שעה.

    מעבירים מיד לקערה עם מי קרח למשך חצי שעה. צילום: טל סיון-ציפורין
    מעבירים מיד לקערה עם מי קרח למשך חצי שעה. צילום: טל סיון-ציפורין

  3. מסננים את תפוחי האדמה ממי הקרח ומפזרים על גבי מגבת יבשה. מנגבים ומשאירים על המגבת כעשר דקות לספיחת שאריות המים.
  4. בסיר עמוק מחממים את השמן לטמפ’ של 90 מעלות.
  5. כשהשמן מגיע ל-90 מעלות מכניסים לתוכו רבע מכמות הצ’יפס למשך 5-7 דקות. מוציאים את הצ’יפס ומניחים על גבי נייר סופג לספיגת שאריות השמן.

    אחרי טיגון ראשון בחום נמוך. צילום: טל סיון-ציפורין
    אחרי טיגון ראשון בחום נמוך. צילום: טל סיון-ציפורין

  6. מחממים שוב את השמן ל-90 מעלות ומכניסים שוב רבע מתפוחי האדמה החתוכים לשמן וחוזר חלילה עם כל הכמות.
  7. אחרי הייבוש משאריות השמן של הטיגון הראשון, מחממים את השמן לחום של 130-150 מעלות ומכניסים שוב רק רבע מכמות הצ’יפס שעבר טיגון אחד לשמן לטיגון שני עד הזהבה.
  8. מסננים את הצי’פסים המוכנים בעזרת כף מחוררת מחוץ לשמן ומניחים על נייר סופג. ממשיכים את הטיגון השני בנגלות עם כל הצי’פסים.

    אחרי טיגון שני בחום גבוה. צילום: טל סיון-ציפורין
    אחרי טיגון שני בחום גבוה. צילום: טל סיון-ציפורין

  9. מעבירים את הצ’יפסים אחרי הטיגון השני לקערה, מפזרים מלח, מערבבים בזהירות (אפשר בידיים) ומגישים.

    המדריך להכנת צ'יפס. צילום: טל סיון-ציפורין
    המדריך להכנת צ’יפס. צילום: טל סיון-ציפורין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מכינים צ’יפס? המדריך המלא להכנת צ’יפס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    Daniel Paradis

    טעים למות. אפשר למרקר את זה בדף הראשי? נורא קשה למצוא את המתכון.

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבת!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות