רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית

קלאסיקה צרפתית אצלכם בבית: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית ומפוארת, שנראית בדיוק כמו בחלון ראווה של קונדיטוריה בפריז. או לה לה!
קלאסיקה צרפתית אצלכם בבית: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית ומפוארת, שנראית בדיוק כמו בחלון ראווה של קונדיטוריה בפריז. או לה לה!
  • שרית נובק
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל 5 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    7229
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7228.8 קק״ל 7228.8 קק״ל
    פחמימות 459.9 גרם 459.9 גרם
    שומן 536.9 גרם 536.9 גרם
    נתרן 1229.2 מ״ג 1229.2 מ״ג
    חלבון 102.6 גרם 102.6 גרם
    סיבים תזונתיים 58.1 גרם 58.1 גרם
    שומן רווי 317.6 גרם 317.6 גרם
    כולסטרול 1383.6 מ״ג 1383.6 מ״ג
    סידן 343.8 מ״ג 343.8 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 1120.5 מ״ג 1120.5 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה
    כולל 5 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    7229
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7228.8 קק״ל 7228.8 קק״ל
    פחמימות 459.9 גרם 459.9 גרם
    שומן 536.9 גרם 536.9 גרם
    נתרן 1229.2 מ״ג 1229.2 מ״ג
    חלבון 102.6 גרם 102.6 גרם
    סיבים תזונתיים 58.1 גרם 58.1 גרם
    שומן רווי 317.6 גרם 317.6 גרם
    כולסטרול 1383.6 מ״ג 1383.6 מ״ג
    סידן 343.8 מ״ג 343.8 מ״ג
    ברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 1120.5 מ״ג 1120.5 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


בסיס העוגה

קרם שוקולד קרמל

קרם מסקרפונה

רעפי שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את קרם השוקולד קרמל: קוצצים את השוקולד ומכניסים לקערה עם 200 מ”ל שמנת מתוקה.
  2. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים עד שהשוקולד נמס.
  3. מערבבים לתערובת חלקה ומכניסים למקרר לקירור מלא, במשך כ-4 שעות.
  4. מכינים את רעפי השוקולד: ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרוגל.
  5. שופכים את השוקולד על דף גיטרה (אפשר גם על נייר אפיה) ומיישרים בשכבה דקה.
  6. מגלגלים את הדף ומכניסים למקרר להתקשות של השוקולד.

    עוגת שארלוט שוקולד קרמל 2
    מיישרים את השוקולד על דף גיטרה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  7. מכינים את בסיסי העוגה: תחילה מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  8. מקציפים במיקסר את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  9. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם המלח ותמצית הווניל.
  10. מאחדים בעדינות את שתי התערובות - תערובת החלבונים המוקצפים ותערובת החלמונים.
  11. מערבבים בקערה היטב את המצרכים היבשים: קמח, קקאו ואבקת האפייה.
  12. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול רק עד לאיחוד.
  13. מחלקים את התערובת בין 2 תבניות בקוטר 18 ס”מ מרופדות בנייר אפיה.
  14. אופים בתנור במשך 15-18 דקות, עד שהעוגות מתייצבות.
  15. מוציאים את התבניות מהתנור ומצננים.

    עוגת שארלוט שוקולד קרמל 3
    טובלים את הבישקוטים בשוקולד. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  16. מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים בקערה את המסקרפונה עם מחית הווניל ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  17. מקציפים את השמנת המתוקה, ומערבבים לתוך תערובת המסקרפונה בעדינות.
  18. מרכיבים את העוגה: מעבירים את הגנאש (תערובת השוקולד והשמנת המתוקה) המקורר לקערת מיקסר, מוסיפים את 200 מ”ל הנותרים של השמנת המתוקה ומקציפים לקרם יציב.
  19. מניחים בסיס עוגה ראשון על צלחת הגשה.
  20. מזלפים מעל הבסיס מקרם השוקולד ומיישרים.
  21. מזלפים מעליו מקרם המסקרפונה ומיישרים.
  22. מניחים מעל בסיס עוגה נוסף וחוזרים על הפעולה: קרם שוקולד, וקרם מסקרפונה.
  23. מכינים את הגדר: ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם חמאת קקאו, ומערבבים לתערובת אחידה.

    עוגת שארלוט שוקולד קרמל 4
    מסדרים את הבישקוטים בצורת גדר מסביב לעוגה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  24. טובלים כשליש מהבישקוטים בשוקולד המומס ומניחים לו לנזול בחופשיות.
  25. מסדרים את הבישקוטים עם השוקולד מסביב לעוגה.
  26. פותחים את דף הגיטרה ומניחים את רעפי השוקולד מעל העוגה.
  27. מקשטים בפניני שוקולד זהב ובדפי זהב.

    עוגת שארלוט שוקולד קרמל 5
    עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המוגזמת: עוגת שארלוט שוקולד קרמל חגיגית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות