המלכה של פסח – חרוסת ביתית מהאגדות
לכל חיך יש את זיכרון הילדות של ביס גנוב מהחרוסת, שממתיק את הרגעים הארוכים של הקראת ההגדה. חרוסת תפוחים של אמא שלי הוא משהו שאני מחכה לו כל השנה והיא נהדרת גם בבוקר אחרי, עם קפה ומצה
לכל חיך יש את זיכרון הילדות של ביס גנוב מהחרוסת, שממתיק את הרגעים הארוכים של הקראת ההגדה. חרוסת תפוחים של אמא שלי הוא משהו שאני מחכה לו כל השנה והיא נהדרת גם בבוקר אחרי, עם קפה ומצה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 357.6 קק״ל 1430.5 קק״לפחמימות 43.7 גרם 174.9 גרםשומן 15.5 גרם 61.9 גרםנתרן 3.5 מ״ג 14.1 מ״גחלבון 4.2 גרם 16.9 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 66.7 מ״ג 266.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 581.9 מ״ג 2327.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות358
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 357.6 קק״ל 1430.5 קק״לפחמימות 43.7 גרם 174.9 גרםשומן 15.5 גרם 61.9 גרםנתרן 3.5 מ״ג 14.1 מ״גחלבון 4.2 גרם 16.9 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.5 גרםשומן רווי 1.5 גרם 5.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 66.7 מ״ג 266.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 581.9 מ״ג 2327.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 358 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 תפוחי עץ פינק ליידי בינונייםקלופים, של פינק ליידי
-
200 גרם אגוזי מלך
-
10 תמרי מג'הול בינונייםמגולענים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
2 כפיות סילאן
-
1/2 כוס יין אדום מתוק
אופן הכנה
- מגרדים את התפוחים בפומפייה גסה.
- קוצצים את אגוזי המלך והתמרים המגולענים בסכין, או במעבד מזון (את האגוזים והתמרים בנפרד) בכמה פולסים קצרים. אנחנו רוצים חתיכות קטנות, אך לא פירורים.
- מערבבים את התפוחים, התמרים והאגוזים עם הסילאן, היין והתבלינים.
- מערבבים ומשהים במקרר לשעה לאיחוד טעמים.
אופן הכנה
- מגרדים את התפוחים בפומפייה גסה.
- קוצצים את אגוזי המלך והתמרים המגולענים בסכין, או במעבד מזון (את האגוזים והתמרים בנפרד) בכמה פולסים קצרים. אנחנו רוצים חתיכות קטנות, אך לא פירורים.
- מערבבים את התפוחים, התמרים והאגוזים עם הסילאן, היין והתבלינים.
- מערבבים ומשהים במקרר לשעה לאיחוד טעמים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן