
המתכון המושלם של רותם בן מויאל – מטבוחה מרוקאית אסלית!
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.2 קק״ל 1288.9 קק״לפחמימות 18.8 גרם 75.2 גרםשומן 25.8 גרם 103.1 גרםנתרן 795.8 מ״ג 3183.2 מ״גחלבון 4.7 גרם 18.9 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.4 מ״ג 229.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 1418.1 מ״ג 5672.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות322
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 322.2 קק״ל 1288.9 קק״לפחמימות 18.8 גרם 75.2 גרםשומן 25.8 גרם 103.1 גרםנתרן 795.8 מ״ג 3183.2 מ״גחלבון 4.7 גרם 18.9 גרםסיבים תזונתיים 5.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.4 מ״ג 229.6 מ״גברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 1418.1 מ״ג 5672.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
נעים מאוד, אני רותם בן מויאל.
נולדתי בבית מרוקאי וגדלתי על השיש, טיילתי בתוך סירים וזראאאאארת שמעתי בערך כל 2 שניות. אני אוהב להגיד על עצמי שאני זקנה בגוף של גבר.
האהבה שלי לאוכל התחילה בגלל אבא שלי שהיה שף ענק.
הסיפור שהפך אותי למי שאני היום, קרה בבר המצווה שלי – אבא שלי שהיה אחראי על ההפקה הקולינרית זכה להרבה יחס ואהבה מצד האורחים ואילו אני ילד הבר מצווה נשכחתי אי שם לצד הסלטים. האמת? נעלבתי.
בסוף האירוע, ניגשתי לאבא שלי ושאלתי אותו למה כולם התייחסו רק אליו ולאוכל?
הוא אמר לי, “אם אתה רוצה שיזכרו אותך כל החיים, פשוט תשאיר לאנשים טעם טוב בפה”.
מהבוקר למחרת כבר הייתי עם אבא שלי בתוך הסירים, למדתי, ספגתי, חתכתי, קילפתי והבנתי – זה הייעוד שלי בחיים.
מאז אותו רגע גורלי, אני מבשל, נהנה מהמטבח ונהנה לראות אנשים אוכלים את מה שאני מכין, אני יכול לבכות מאושר כשמישהו טועם סיר שלי ואומר לי שהחזרתי אותו בזמן לידיים של סבתא, אמא או דודה.
המתכון הראשון שבחרתי לכתוב לכם כאן הוא מתכון של האמא של הסלטים, הבסיס לכל סנדוויץ’, הבסיס המושלם לשקשוקה או פותחת התיאבון הלאומית.
אוקי, אולי לא הלאומית, אבל בוודאות המרוקאית, שלהפתעתי הרבה מבקשים אותו ממני (והאמת זה מתכון פשוט מושלם).
אז מה לא אמרו על מטבוחה?
שהיא זהב אדום, שהיא יכולה להביא שלום עולמי, שזאת ריבת העגבניות הטובה בעולם, שהיא החיבור המושלם לכל לחם, שהיא יודעת להיות חריפה וחוצפנית וכו’…
אני כבר אומר לכם, המטבוחה צריכה את הזמן שלה. וואאאאאחחחחה?
אל תהיו “בשאלים” ותמהרו, המטבוחה צריכה להיות הרבה זמן על הגז, להצטמצם, להפוך לממתק של ממש, ככל שהיא תהיה יותר זמן על הגז ככה היא תצא טעימה יותר.
ולא לשכוח #רק_ככה!!!
בואו לעקוב אחרי גם בעמוד האינסטגרם שלי
מרכיבים 8 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 322 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
6 עגבניות גדולותבשלות ורכות
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
4 שיני שוםקלופות
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כף פפריקה חריפה
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כפיות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק

אופן הכנה
- מסמנים איקס בעזרת סכין בחלקה העליון של כל עגבנייה וחולטים במים רותחים למשך 2 דק’.
- מסירים את קליפות העגבניות בקלות וטוחנים אותן במעבד מזון למשך כמה שניות.
- עוצרים ומוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית כ - 40 דק’ או עד שכל מי העגבניות מתאדים.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הפפריקות והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר העגבניות את תערובת השמן והתבלינים ומערבבים היטב.
- מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ- שעה עד שהעגבניות מצטמצמות היטב והמטבוחה הופכת לממתק! (לא למהר, תנו לה את הזמן שלה על הגז)
- טגנו שניצלים וחצילים ותקראו לי לאכול איתכם! או שתספרו לי איך יצא…
- אם נשאר משהו, אחסנו בכלי זכוכית אטום במקרר.
אופן הכנה
- מסמנים איקס בעזרת סכין בחלקה העליון של כל עגבנייה וחולטים במים רותחים למשך 2 דק’.
- מסירים את קליפות העגבניות בקלות וטוחנים אותן במעבד מזון למשך כמה שניות.
- עוצרים ומוסיפים את השום והפלפל החריף וממשיכים לטחון עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית כ - 40 דק’ או עד שכל מי העגבניות מתאדים.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, הפפריקות והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר העגבניות את תערובת השמן והתבלינים ומערבבים היטב.
- מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ- שעה עד שהעגבניות מצטמצמות היטב והמטבוחה הופכת לממתק! (לא למהר, תנו לה את הזמן שלה על הגז)
- טגנו שניצלים וחצילים ותקראו לי לאכול איתכם! או שתספרו לי איך יצא…
- אם נשאר משהו, אחסנו בכלי זכוכית אטום במקרר.
תגובות (21)
אכן, המטבוחה של רותם בן מויאל היא המטבוחה הכי קרובה לזו של אמא שלי ,זכרה ברוך תמיד,-מטבוחה פשוט נהדרת, טעימה ואחזור שוב,מחזירה אותי למחוזות ילדות של
היי שמעון, כיף לקרוא ומחמם את הלב!
אם יש לי עגבניות מבושלות במקפיא זה יתאים? לא קילפתי אותן, רק חתכתי ובישלתי הרבה זמן
היי שיר, בהחלט. שתפי אותנו איך יצא!